Plamako i Anderstorp AB

Zhafir Plastics Machinery utökar sin helelektriska maskinserie

Premiär: Den hittills största
Venus maskinen lanseras
Zhafir Venus II Serie finns nu tillgänglig med låskrafter upp till 6,500 kN. Konstruerad för stora precisionsdetaljer och tunnväggigt gods som standard. Utökning upp till 10,000 kN är redan under utveckling.

Med den nya Zhafir Venus II 6500, så har Haitian International’s
high-tech märke Zhafir Plastics Machinery ännu en gång visat på sitt marknadsfokus med behovsanpassad teknisk utveckling. Denna hittills största Venus maskinen är idealisk för sofistikerade standard-applikationer inom ex.vis fordons och elektronik industrin samt för vitvaru och förpackningsdetaljer.

VE II 6500 ett resultat av en intensiv marknadsdialog och maskinen
kombinerar kvalitet, prestanda, och ekonomisk effektivitet på
precis det sättet många kunder önskar. Energi-effektiv prestanda,
noggrann insprutning även vid låg hastighet och en generöst tilltagen formbordsstorlek (1080 x 1080 mm) för stora formar eller multikavitets-verktyg samt med ett urval av 4 olika insprutningsenheter.

Hög precision och enastående ytkvalitet

Fokus vid utvecklingen av maskinen har varit på applikationer som kräver hög precision, bästa repeternoggrannhet och höga krav på ytfinish. Som exempel belysningsdetaljer och “high-end” interiöra detaljer inom fordons-industrin samt storvolymiga förpackningsdetaljer, behållare etc.
Nyligen avslutades ett produktionstest för en känd fordonstillverkare som ofta haft problem med sina befintliga hydraulmaskiner vid insprutning med låga hastigheter och tryck.
Tack vare Venus Seriens “kompressions-insprutning” som en standard funktion så var det möjligt att uppnå en exakt reglering av temperatur och tryck.

Cykeltid: En tydlig vinnare vid jämförelse i olika applikationer

I tillägg till produktionskvalitet så erbjuder även den större Venus maski-nen betydande fördelar avseende processeffektivitet, dels på grund av dess låga energiförbrukning men även beroende på betydligt reducerad cykeltid.
Venus maskinens high-speed låsenhet är en av anledningen till fördelar-na och en fullelektrisk Venus maskin med låskraft på 650 ton tillsammans med en effektiv robothantering bör vara en mycket attraktiv kombination för många bearbetare och speciellt för IML applikationer inom förpack-ningsbranschen.

Zhafir uppnår ledarskap även för helelektriska maskiner

Prof. Helmar Franz, CSO och styrelsemedlem i Haitian International, ger även följande positiva sammanfattning: “Venus maskinen är vårt
fullelektriska flaggskepp. Vi kan stolt meddela att betydligt mer än 5,000 maskiner har levererats sedan introduktionen av Venus II Serien. Detta innebär att vi numera även rankas bland de marknadsledande tillverkarna av helelektriska maskiner och det finns fortfarande ett antal intressanta marknader att bearbeta. Vårt R&D team är redan i full gång med konstruktionen av en ännu större Venus, denna gång med en låskraft på 10,000 kN.” Prototypen planeras gå in i testfasen före slutet av detta året.

http://www.zhafir.com/
Publicerad
2015-04-14
Bilder