SAXE Group

Jämnare detaljvikt med APC från KraussMaffei

Med nya APC från KraussMaffei får du en jämn kvalitet trots variationer i materialet. Perfekt när du exempelvis kör mycket återvunnet material
KraussMaffei visar upp många starka nyheter just nu. En av dessa är det nya systemet APC (Adaptive Process Control). Ett system som under pågående cykel analyserar det ingående materialets egenskaper och anpassar omkopplingspunkten efter det. Det ger dig en klart jämnare detaljvikt och förbättrad detaljkvalitet. Helt perfekt om du exempelvis använder återvunnet material som varierar i kvalitet, men APC förbättrar även kvalitet på detaljer som körs i material av 100% nyvara.

Massor av faktorer påverkar hur ditt material fyller formen, faktorer så som luftfuktighet, temperatur men också variationer i varmkanalsystem, verktygstemperaturer, materialbatcher, tillsatser och föroreningar. Det adaptiva systemet APC kompenserar för variationerna och det inte i nästkommande skott utan direkt i pågående skott.

En annan nyhet är att du nu kan välja KraussMaffeis nya 24” MC6 Multitouch-skärm som är en kapacitiv bildskärm av samma typ som du har i din smartphone. Med den får du möjligheten att dra föremål på skärmen för att flytta dem samt att zooma in och ut med två fingrar precis som på in iPad. Maskinrörelser kontrollerar du genom att dra fingret i en nedsänkning i glaset vilket medför att du känner vad du gör utan att titta på skärmen.

Den nya skärmen visades för första gången på Fakuma i höstas och har mottagits mycket väl på marknaden. Den finns till alla maskinserier från KraussMaffei: AX, CX, EX, GX och MX.

Kom gärna in till oss i SAXE Groups monter A04:15 på Elmia Polymer så berättar vi mer om MC6 Multitouch och APC.

http://www.kraussmaffei.com/en/new-adaptive-process-control-apc.html
Publicerad
2015-04-15
Bilder