Extrutec AB

Flermiljon order till Extrutec

Nyinvestering vid Ecolean fabrik i Helsingborg.
Flermiljon order till Extrutec.

Ecoleans beslut att bygga ut sin produktion av förpackningar för livsmedel och drycker samt likande produkter har medfört en av Extrutec största orders under verksamhetens närmare 25 år.

Under 2015 byggs en helt ny produktionsenhet upp intill nuvarande fabrik i Helsingborg.
Som representant för två viktiga komponenter i denna verksamhet, Kuhne i Sankt Augustin, Tyskland och Gneuss Kunststofftechnik, Bad Oeynhausen, Tyskland
har vi nu fått förtroendet att fortsätta samarbetet även vid denna stora investering som Ecolean genomför.

Bägge våra leverantörer har under de senaste 10 åren levererat ett antal extruder och filter för de hittillsvarande linjerna vilket givit positiva och ömsesidiga effekter.
Ecolean grundat 1996, är ett globalt förpackningsföretag med huvudkontor i Helsingborg. Ecolean utvecklar och tillverkar förpackningsmaterial, förpackningar och fyllningsmaskiner till livsmedelsindustrin.
Ecolean har verksamhet i ca trettio länder och har idag Kina, Ryssland och Pakistan som största marknader. Ecolean har globalt närmare 300 anställda, varav cirka 170 arbetar vid produktionsanläggningen och huvudkontoret i Helsingborg.
Uppbyggnaden är nu full gång och produktionsstart sker inom närmaste månaderna.

Extrutec och deras samarbetspartners finns på Elmia Polymer-mässan i Jönköping i april – monter A3:31, där våra program presenteras. Både Kuhne och Gneuss är partners inom alla extrusionsbaserade processer allt från upparbetande av industriavfall till högteknologiska processer. Vår verksamhet riktar sig med dessa och andra välkända företag till profil-, rör-, och slang-tillverkning inom industri, livsmedel och medicin och många andra användningsområden.
Publicerad
2015-04-14
Dokument