Tips från coachen om informationssäkerhet!

Det kan vara en bluffaktura på mejl. Eller ett utpressningsprogram som låser alla filer. Är din verksamhet på något sätt uppkopplad så har du utmaningar med företagets informationssäkerhet. Men lugn, på Elmia Produktionsmässor får du enkla tips och råd från sju av Sveriges främsta experter inom ämnet.

Använder ni mejl i företaget? Så klart ni gör. Det finns väl få företag i dag som inte på något sätt är uppkopplat. Men det innebär samtidigt att det finns en utmaning för företagen vad gäller informationssäkerhet. Men med rätt åtgärder går det att förhindra att informationen kommer i orätta händer.

– Jag har varit med om företag som i stressiga situationer öppnat bluffakturor och betalat dem eftersom mejladressen stämmer och uppgifterna i fakturan ser riktiga ut. Vad de inte vet är att mejladressen är kapad. Men eftersom betalningstiden är så kort och de vanligtvis levererar till företaget, så betalar de även om det finns en osäkerhet. Vilket innebär att de frångår sina rutiner, säger Per Gustavsson, informationssäkerhetsexpert på IT-företaget Atea.

På torsdagens föreläsning om informationssäkerhet på Elmia Produktionsmässor berättar Per Gustavsson om vilka de tre största hoten är för industrin – men också vad det finns för enkla åtgärder att skydda sig mot hoten.

– Föreläsningen blir lite som tips och trix från coachen. Jag listar de tre största hoten, tre åtgärder för att skydda sig mot dem samt tre viktiga punkter kring den nya dataskyddsförordningen. Jag kan tänka mig att det blir många panikartade frågor kring den eftersom det är precis i dagarna som den börjar gälla. Men det kan lika väl vara frågor om hur företaget ska koppla samman ett produktionssystem.

Efter den inledande föreläsningen får Per Gustavsson sällskap av sex informationssäkerhetsexperter och tillsammans går de runt bland publiken och svarar på frågor i mindre grupper.

– Ett av våra syften med föreläsningen är att avmystifiera allt som har med informationssäkerhet att göra. Det går att ställa vilka frågor som helst till experterna och vår förhoppning är att kunna ge så konkreta svar som möjligt, säger han.

Vad: Så stärker du din informationssäkerhet – ställ dina frågor till experterna
När: Torsdag, 12.00–13.00.
Var: Stora scenen, Lobby Syd.

Publicerad
2018-05-09
Bilder
Per Gustavsson i föreläsning om informationssäkerhet och de tre största hoten är för industrin. Men även enkla åtgärder för att skydda sig mot hoten.
Per Gustavsson i föreläsning om informationssäkerhet och de tre största hoten är för industrin. Men även enkla åtgärder för att skydda sig mot hoten.