Stärkte positionen som viktig affärsplats

Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.

På Elmia Produktionsmässor slutförs affärer och nya investeringar tar sin början. På Elmia Automation skrev OpiFlex kontrakt om en automationslösning med Finspångs Finmekaniska och Tebeco sålde en gradmaskin till SVAB på Elmia Plåt.

– Det krävs mässor och personliga kontakter för att man ska kunna bygga de här goda relationerna, säger Per Gustafsson från Tebeco.

Tack vare en fortsatt tillväxt och stärkt konjunktur har investeringsviljan bland små och medelstora företag ökat markant det senaste året. På Elmia Verktygsmaskiner sålde Maskin Fransson fem av de sju maskinerna i montern under eller i nära anslutning till mässan. Bandsågen från Cosen var en stor publikdragare.

– Vi sålde precis fyra stycken till Ovako i Hofors som kommer att levereras senare i sommar. Det var en del av en större order där Ovako beställde två fleroperationsmaskiner som ska betjänas av en automationscell från MARAB, säger Henrik Fransson, försäljningschef på Maskin Fransson, till Aktuell Produktion.

Även Star Servus Verktygsmaskiner räknar med affärer från några av de leads som kom under Elmia Verktygsmaskiner. Företaget har på mindre än ett halvår nått en försäljning motsvarande hela 2017.

– Vi jobbar fortfarande med förfrågningar som kom in på Elmia, så där har vi inte skördat riktigt ännu, säger Jan-Anders Johansson, från Star Servus säljkontor i Falkenberg, till Verkstadstidningen.

Elmia Plåt arrangerades för andra gången och överträffade 2016 både vad gäller antal besökare och utställare. Ursviken fick nya ordrar i nära anslutning till mässan och skriver på sin hemsida att ”Elmia Produktionsmässor blir en allt viktigare mässa för svensk verkstadsindustri.”

– Vi hade ett bra läge i början av hall A och det viktigaste av allt var att det var rätt typ av folk. Vi lämnade 15–20 skarpa offerter, säger Kenneth Ragnmark, försäljning södra Sverige, till Metal Supply.

Publicerad
2018-06-19
Bilder
Flera affärer genomfördes på Elmia Produktionsmässor och utställarna vittnade om rekord i antalet leads.
Flera affärer genomfördes på Elmia Produktionsmässor och utställarna vittnade om rekord i antalet leads.