Salvagnini visar nya generationen P2lean

Högre öppning, nytt interface och ställtider på bara någon sekund. Det gör P2lean 2120 från Salvagnini utmärkt för panelbockning av små serier. Den flexibla maskinen visas på Elmia Plåt.

Erik Arden framför nya P2lean 2120. Foto: Elmia

Efter en stor modellgenomgång presenterade Salvagnini förra året panelbockningsmaskinen P2lean 2120. En nyhet jämfört med tidigare modeller är den förhöjda öppningen som innebär att maskinen klarar av att bocka kanter på 203 millimeter. Ett nytt interface möjliggör dessutom för såväl manuell som robotiserad körning.

– Det går att integrera vilket robotmärke som helst, vilket gör maskinen väldigt flexibel. Antingen väljer man att köra manuellt eller med en robot och det är väldigt enkelt att skifta läge, säger Erik Arden, säljare på Salvagnini Scandinavia.

Italienska Salvagnini är världsledande inom panelbockning och har expanderat rejält under det senaste året. Inte minst tack vare P2lean 2120 som presenterades i slutet av 2017. Med ställtider på en sekund är P2lean 2120 utmärkt för små serier.

– Den är extremt populär bland underleverantörerna. Det är en liten maskin och därför är prislappen också liten. Även ett företag med bara fyra-fem anställda kan investera i den här, samtidigt som den ersätter tre-fem kantpressar, säger Erik Arden.

Publicerad
2018-05-15
Bilder
Erik Arden framför nya P2lean 2120. Foto: Elmia
Erik Arden framför nya P2lean 2120. Foto: Elmia