”Vi är väldigt nöjda med Elmia Plåt”

”Vi är väldigt nöjda”, ”Vi har fått en hel del förfrågningar”, ”Det är viktigt att visa upp sig.”

Kommentarerna gäller Elmia Plåt. I och med att mässan gått in på sitt fjärde och sista dygn börjar det bli tid att summera. Reaktionerna är positiva och mässan har blivit en framgång.

Här möter ni tre företag som ställt ut under Elmia Plåt och kan läsa deras reflektioner.

Amada Sweden
Peter Book, Engineering Technical Advisor

– Det har varit mängder med folk hos oss och bra kvalitet på besöken. Vi har fått en hel del nya förfrågningar. Vi har en väldigt specifik maskin i montern, en kantpressmodell (HG-ATC), som är unik för marknaden och som rönt stort intresse. Vi har summerat dagligen hur många kontakter vi haft: antal personer, företag och förfrågningar. På måndag kommer vi att gå igenom förfrågningarna och prioritera upp dem utifrån nivå och tidsaxel. Sedan börjar vi bearbeta. Eftersom man på mässor bara hinner med en snabbgenomgång kommer vi att köra en uppföljning i vår utställningshall i Alingsås.

– Så sammantaget: vi är nöjda. Mässan har varit bättre än förväntat. Men man kan möjligen tycka att det på plåtdelen skulle varit fler utställare. Alla borde ställa upp när vi har en egen svensk mässa.

 

Ursviken Technology
Kenneth Ragnmark, sales manager

– Det har gått bättre än vi trodde. Vi sålde två maskiner i nära anslutning till mässan. Det gav oss ett bra avstamp. Vi kom hit med en positiv känsla och den har bestått under mässan. Vi har fått ett antal prospects. Detta med snabba inställningar och snabba maskiner i form av automationslinjer ligger i tiden. Ska svensk industri behålla sin konkurrenskraft måste vi effektivisera.

 

Olsons Maskinservice AB
Patrik Olson, marknadschef

– När plåtföretagen på senare år stått på egna mässben har det, ärligt talat, inte varit någon ”hit”. Men känslan den här gången är en annan. Draghjälpen från övriga tre mässor har definitivt inneburit en synbar effekt. Tillströmningen har varit väldigt positiv. Vi har haft mycket besökare. Framför allt av befintliga kunder, men också av nya intressenter. Vi har presenterat två stora nyheter. Den ena en hydraulisk snabbfastspänning av pressverktyg (Forwell), den andra en Coil End Welder (Kent). Båda har väckt mycket nyfikenhet. Vi har fått många leads under de här dagarna.

Publicerad
2016-05-13
Bilder
Peter Book, Amada Sweden.
Peter Book, Amada Sweden.
Mikael Linderot och Kenneth Ragnmark, Ursviken.
Mikael Linderot och Kenneth Ragnmark, Ursviken.
Patrik Olson, Olsons Maskinservice.
Patrik Olson, Olsons Maskinservice.