Mer vinst med mindre skrot

”Reducera skrotet, öka produktiviteten och öka vinstmarginalen” är rubriken på ett av de öppna föredrag du kan höra på Elmia Plåt – plåtbranschens egen mässa. Camcoil Systems Sweden, som saluför en egen och patenterad haspel, berättar hur det går till att öka vinsten direkt under produktion.

Haspeln är slitagefri, kräver minimalt med underhåll och eliminerar framför allt risken för tryckmärken vid påhaspling av plåt, vilket ger en vinst när det gäller plåt. 

– Många material är känsliga. Uppstår det tryck- eller knäckskador måste plåten oftast kastas, med stora skrotkostnader som följd. Men genom att lösa det problemet höjer man vinstmarginalen betydligt, säger Håkan Nilsson, försäljningschef på Camcoil Systems Sweden, som har sitt säte i Karlstad. 

Premiären av Elmia Plåt har samlat ett 40-tal utställare. Till mässan hör också ett scenprogram med två eller flera framträdanden varje mässdag, där dagsaktuella branschfrågor tas upp. Ett exempel är Håkan Nilssons föredrag, som kan höras onsdagen den 11 maj kl. 10.00. 

På hemsidan för Elmia Plåt, www.elmia.se/plat/, hittar du hela scenprogrammet. Här finns också all övrig information om mässan, som till exempel öppettider, senaste nytt, mässkatalog och restaurangmeny.

Välkomna till Elmia Plåt – plåtbranschens egen mässa och en dynamisk industriarena som är både affärsplats idéforum och affärsplats på samma gång!

 

Publicerad
2016-05-03