Berlex visar nytt unikt bullerskydd

Berlex introducerar ett helt nytt bullerskydd för vägarbetsplatser och andra arbetsplatser utomhus som behöver ljuddämpning för bättre arbetsmiljö. Det mobila, lättmonterade och vädertåliga bullerskyddet EchoBarrier premiärvisas nu på mässan.

 

– Det väger bara sex kilo och är lätt, kompakt och slitstarkt. Det är både enkel att montera och att demontera, en enkel och kostnadseffektiv lösning och konstruktion, säger Peter Hammarström, platschef på Berlex huvudkontor i Kungälv.

EchoBarrier kan användas vid alla arbetsplatser utomhus där man snabbt behöver bullerdämpning – vägarbetsplatser, järnvägsunderhåll och byggarbetsplatser.

– Det kan användas till väldigt mycket, överallt där man enkelt och snabbt vill reducera buller. Det är en lösning för arbetsmiljön som inte har funnits tidigare. Det som funnits innan har varit lite mer permanenta lösningar, och de mobila skydd som funnits har mest varit egenkonstruerade, otympliga och inte väderbeständiga, som sugit åt sig vatten som förstör dämpningen, säger Peter Hammarström.

Familjeföretaget Berlex grundades 1970 och började redan på 70-talet tillverka egna trafiksignaler, ett område som de i dag är marknadsledande på i Sverige. I början av 80-talet introducerade Berlex också den välkända gulröda sidomarkeringsskärmen, som syns vid de flesta vägarbeten. I produktsortimentet finns också temporära skyddsanordningar som säkerhetsbarriärer och TMA-skydd.

Berlex har varit först i Sverige med många produkter för säkrare vägarbetsplatser. Nu blir de alltså även först med en helt ny typ av bullerskydd.

– Det kommer bli roligt att presentera EchoBarrier officiellt på marknaden nu på mässan. Det har smygtestats lite, och vi vet att det finns ett stort intresse, säger Peter Hammarström.

Publicerad
2017-02-23
Bilder
Berles introducerar sitt nya unika bullerskydd EchoBarrier under På Väg, en ny lösning för bättre arbetsmiljö. Foto: Berlex.
Bullerskyddet EchoBarrier kan användas vid alla arbetsplatser utomhus där bullerdämpning behövs – vägarbetsplatser, järnvägsunderhåll och byggarbetsplatser. Foto: Berlex.