Dekatech AB

40 Watt = 1100 st Belysta vägmärken

Dekatech har utvecklat Solcellsdrivna extremt energieffektiva belysta skyltar
med endast 0,035 watt förbrukning och en
livslängd på upp till i 20-25 år utan underhåll.
Dekatechs affärsidé är att utveckla solcellsdrivna extremt energieffektiva lysande skyltar. De senaste åren har stora framsteg gjorts i tekniken kring solceller, lysdioder, batterier och kondensatorer. Vi ser en stor möjlighet i att med hjälp av den nya tekniken i kombination med vår patenterade teknik att laserbearbeta akrylskivor, utveckla fristående batteri och kondensator drivna lysande skyltar. Med hjälp av avancerad teknik lagras överskottsenergin från dom långa dagarna under sommaren för att sedan användas under den mörka hösten och vintern. Skyltarna kräver ingen traditionell uppladdning via en elkabel utan laddning sker genom solceller sittandes på skylten, vilket möjliggör placering av tydliga självlysande skyltar på ställen som tidigare inte varit möjligt. Vi har tagit fram skyltar i storlek av vägmärken, som med en energiförbrukning på endast 0,035 watt ger en väldigt god synbarhet. Underhåll och service på skylt är minnemal, 20-25 år utan service och underhåll när kondensatorer används som lagringskälla är möjlig.

Vi kan se många användnings områden där traditionell framdragning av el via kabel är väldigt kostsam eller oåtkomlig, där vår skylt skulle vara ett väldigt bra alternativ. Det finns också områden, som t.ex marinor och sjöfart, längs vägar, i stadsmiljöer som t.ex skolor och förskolor under höst och vinter och längs vandrings och skoterleder, där portabla tydligt lysande skyltar skulle vara en bra lösning. Skylten är också ett energibesparande alternativ som traditionell fasad och hänvisningsskylt.
Det finns liknande skyltar på marknaden men ingen med den höga energieffektivitet som vår, vilket möjliggör upp till 4-6 månaders lys tid under den mörka årstiden. Det är betydligt längre än någon annan befintlig på marknaden.
Vi tror att vår idé gör världen bättre genom att den minskar olyckor där människor kommer till skada, samtidigt som den bidrar till en bättre miljö genom den låga energiförbrukningen.

http://www.dekatech.se
Publicerad
2019-03-01