Nytt från Elmia Park

Elmia i Jönköping är en arena att räkna med när branschen för park och utomhusmiljöer samlas. Elmia Park räknade in många nöjda utställare och besökare när mässan stängde för den här gången.

26 september 2019 Läs mer

Arvika stadspark vinner Elmia Park Inspira 2019 – utmärkelsen för landets vackraste och mest inspirerande park. Det blev en överlägsen seger när priset delades ut på scen på Elmia Park i Jönköping.

26 september 2019 Läs mer

I takt med urbaniseringen ökar behovet av nya mötesplatser för alla som bor och lever i städerna. Men hur moderna vi än blir kommer vi alltid behöva inspiration och återhämning med gröna värden – naturen måste finnas med oss i stadsmiljön. Konferensen Urban Green Talks på Elmia Park blev en grön injektion för många som arbetar med grönytor.

26 september 2019 Läs mer

Rein Drost Machinehandel väcker uppmärksamhet på Elmia Park med sin Yamaha Course Mate – en elektrisk fyrhjuling som skonsamt och effektivt borstar bort golfbanornas morgondagg. En hel rad borstar är monterade bak på fyrhjulingen och kan jobba med olika tryck över gräsmattorna.

26 september 2019 Läs mer

Nu kör vi sista dagen på årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park. Även sista dagen har ett fullspäckat program. Här är några high-lights du inte får missa innan vi stänger för den här gången. Mässan är idag öppen mellan 9-16. Varmt välkomna. 

26 september 2019 Läs mer

Vill du se när Bo Rappne demonsterar hur man kan rensa ogräs med ånga? Kolla in film på vår facebooksida.

25 september 2019 Läs mer

Finska Lappset har en premiär så stor att den inte får plats i montern. Deras nya Muminlekpark bjuder på 200 kvadratmeter spännande äventyr för alla åldrar – med bland annat ett sju meter högt Muminhus i tre våningar.

25 september 2019 Läs mer

Skånska Bevattningsteknik har med sig en läskande mässpremiär till Elmia Park – dricksvattenfontäner för parker, torg, idrottsarenor och andra utomhusmiljöer. Ett enkelt och smart sätt att kunna släcka törsten när man vistas utomhus på promenad eller är på något evenemang.

25 september 2019 Läs mer

Årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park lockade igår cirka 3271 besökare. Vi fortsätter idag mellan klockan 9-17. Här är några nedslag ur dagens aktiviteter du inte bör missa. Varmt välkomna.

25 september 2019 Läs mer

Ljuvliga, skira blommor, anslående höstskrud och förmåga att skapa harmoni bland egensinniga rabattgrannar. Det är Perennagruppens ord om valet av Gillenia trifoliata – med det äldre svenska namnet trebladsspira – till Årets Perenn 2020.

24 september 2019 Läs mer

Idag klockan 9 öppnar dörrarna till mässorna Elmia Park och Elmia GardenÅrets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park. Förutom möten med flera hundra utställare kommer här några tips på saker ni inte vill missa. Vi har öppet till 17. Varmt välkomna.  

24 september 2019 Läs mer

Det som gör upplevelsen komplett. Attrahera handlar om ljus, materialval, rumslighet och att uppmuntra till lek, rörelse och vila.

20 september 2019 Läs mer

Allt du behöver för att få miljöer att grönska. Träd, buskar och växter, därutöver teknik och förnödenheter som krävs för att få dem att frodas.

19 september 2019 Läs mer

Alla fantastiska miljöer börjar här. Möjligheterna, teknikerna och maskinerna, avsedda för små och stora projekt i utemiljöer.

18 september 2019 Läs mer

Intresset är stort för gröna ute- och stadsmiljöer, utställningar och branschens framtidsvisioner. 160 utställare har nu blivit 175.

17 september 2019 Läs mer

Jubileumsparken är ett av Göteborgs största parkprojekt och är en vital del av den nya stadsdelen Frihamnen. Få inblick i detta projeket under konferensen Urban GreenTalk den 24 september.

16 september 2019 Läs mer

Tecnovap meddelar att de ska presentera unika sätt att eliminera ogräs. De kommer demonstera sina maskiner. I deras monter kan du också träffa Bo Rappne, känd från TV4 och Slottsträdgården Ulriksdal.

14 september 2019 Läs mer

Öka intäkterna, minska kostnaderna, kolla trenderna inom banarkitektur under ett seminarie med golfarkitekterna Pierre Fulke, Christian Lundin och Johan Benestam.

13 september 2019 Läs mer

Under torsdagen har vi fokus på fotbollsarenor och erbjuder intressanta seminarier som berör ämnen som hur man sköter en plan optimalt och vad kan fotbollen lära av golfen.

12 september 2019 Läs mer

Nytt funktionellt och attraktivt stamskydd från JOM.

11 september 2019 Läs mer

Hur kan vi skapa miljöer för arbete och rekreation i anslutning till arbetsplatser och kontor? Under konferensen Urban Green Talk berättar Agneta Stake, VD på Nola Industrier AB om miljöer som kräver förändring efter nya behov.

10 september 2019 Läs mer

Dela och tipsa om din favoritpark, för du har möjlighet att påverka vem som ska vinna.

09 september 2019 Läs mer

Tisdag 24 september kl 10:30 presenterar John Taylor, känd från bland annat SVT:s trädgårdstider, årets perenn.

07 september 2019 Läs mer

Peter Edman, SGF, är ofta anlitad när det gäller miljöfrågor, GEO certifiering med mera. Peter menar att det finns många miljövinster att göra och många av dem är gratis eller till och med att man sparar pengar på att göra dem.

06 september 2019 Läs mer

HAGS leksystem UniPlay fyller 30 år. Detta firar HAGS genom att på Elmia Park visa två nya lekställningar.

05 september 2019 Läs mer

Elmia Park är startskottet för Tress svenska lansering av Mobilis Design - parkmöbler för naturliga utemiljöer.

04 september 2019 Läs mer

Från 2019 finns Michelin X Tweel Turf luftfria radialdäck tillgängliga för John Deeres 900-serie ZTrak-gräsklippare med noll vändradie för professionellt bruk.

03 september 2019 Läs mer

Den 24 september finns möjlighet att få mer bakgrundskunskap om biokol, och att det finns skillnader på biokol och biokol, samt hur du kan använda biokol i olika grönytor för att förbättra tillväxten och överlevnaden för träd, gräs och örter. 

03 september 2019 Läs mer

En expertjury har valt ut sju olika typer av parker från olika delar av Sverige. Här är de nominerade som har chans att vinna Årets Park 2019, Ryhovsparken i Jönköping, Åbyparken i Haninge, Nacksta Park i Sundsvall, Hedemora kyrkogård i Hedemora, Arvika stadspark i Arvika, Parken Kronan i Sävsjö samt Rosenlunds rosarium i Jönköping.

02 september 2019 Läs mer

Snart samlas branschen på Elmia Park. 160 ställare laddar just nu för att visa nyheter och knyta affärskontakter 24- 26 september i Jönköping. Några av våra utställare lyfter redan på locket så vi kan tjuvkika på deras nyheter.

30 augusti 2019 Läs mer