Kraftfulla batteridrivna maskiner är framtiden

Flex Scandinavia AB är på plats på Elmia Park för första gången och visar bland annat gräsklippare, trimmers, blåsmaskiner och multiverktyg för häckklippning. Och deras kraftfulla, eldrivna maskiner väcker stort intresse hos mässbesökarna. 

– Vi är inte ensamma om att ha batterimaskiner, det som är unikt för oss är kraften, att vi utgår från en plattform på 56 volt. Det innebär bland annat att vi kan göra batteridrivna gräsklippare i fullbredd som blir kraftfulla och mer bensinlika än tidigare, säger Ulf Bergwall, vd på Flex Scandinavia AB.

Tidigare har det funnits tvivel kring batterimaskiners kapacitet, men de nya maskinerna skapar nya möjligheter.

– Det tar ju lite tid att få folk att vänja sig, men vi kan se av intresset som har varit här på mässan att folk fått upp ögonen för batterimaskiner. De som håller på med grönytor är människor som värnar om miljön och de inser att batterier är framtiden, säger Ulf Bergwall.

Tystare städer och en bättre arbetsmiljö

Förutom intresset att skapa en bättre miljö eftersträvar kommunerna mindre buller och bättre arbetsmiljö för de som arbetar med grönytor.

– Ur ergonomisk synvinkel så är det betydligt mindre vibrationer i ett batteriverktyg och de påverkar inte alls kroppen på samma sätt. Dessutom är det inget av våra verktyg som för så mycket väsen att du måste ha hörselskydd, säger Ulf Bergwall.

Nya kontakter

Det är första gången Flex Scandinavia AB är med på Elmia Park.

– Vi är ett nytt företag i branschen som fick den här agenturen för två år sedan och vi har siktat in oss på den här mässan. Vi har fått väldigt mycket bra kontakter under de här dagarna, så att vi är jättenöjda, säger Ulf Bergwall.

Publicerad
2017-09-28
Bilder
Batteridriven lövblås
Batteridrivna lövblåsare gör att användaren slipper både avgaser och buller.
Gräsklipparen fälls enkelt ihop för rengöring och förvaring.
Gräsklipparen fälls enkelt ihop för rengöring och förvaring.