Elmia Park laddar för dag två

Årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park lockade igår cirka 3271 besökare. Vi fortsätter idag mellan klockan 9-17. Här är några nedslag ur dagens aktiviteter du inte bör missa. Varmt välkomna.

Ett populärt inslag igår var showarenan utomhus, där utställare demonstrerade sina produkter. Vi fortsätter med Shower idag klockan 11, 13 och 15.

HAGS Academy om säkrare utomhusmiljöer för alla 

Onsdagen den 25 september klockan 15 talar Håkan Svensson i HAGS i monter B01:18 på Elmia Park. Han är född cp-skadad och i sin föreläsning tar han med dig som lyssnare på en resa av utmaningar och prövningar men också glädje och lycka över att nå sina mål.  

Ogräsbekämpning med Bo Rappne 

Tecnovaps monter B10:25 på Elmia Park kommer Bo Rappne, känd från TV4 och Slottsträdgården Ulriksdalpresentera hur man på ett effektivt och miljövänligt sätt eliminerar ogräs med hjälp av ånga. 

Möt artisten Karl Martindahl

Karl Martindahl fann den bästa terapin och hjälpen i sin kamp mot psykisk ohälsa i trädgården och grönsakslandet. Han är artist, låtskrivare och känd från TV-programmen Fame Factory och Melodifestivalen. På mässan Elmia Garden kan du i monter D08:22 idag träffa Karl för samtal kring grön terapi, odling och mående. Självklart kan du bläddra hans bok "Den goda skörden". 

Naturen som rehabilitering 

Klockan 11 vid scenen i Hall D, Elmia Garden, kan du lyssna till hur Grön Rehab använder trädgården och naturen i sina behandlingar och vad det får för effekt. De jobbar med naturunderstödd rehablitering (NUR) som vänder sig till personer som är sjukskrivna till följd av stressrelaterad ohälsa. 

Publicerad
2019-09-25