”Vi ser ljust på framtiden”

SGA är en intresseorganisation för Sveriges anställda inom grönyteskötseln. Idag har de cirka 2000 medlemmar och det strömmar in nya hela tiden.
 – Tack vare vår medverkan på Elmia Park har vi fått många nya medlemmar och samarbetspartners. Efter förra mässan knöt vi viktiga kontakter som vi idag arbetar tillsammans med, säger Kristian Hägglund, tf. Ordförande i SGA.

SGA

Elmia Park är ett betydelsefullt marknadsföringstillfälle för SGA då besökare som inte känner till dem sedan tidigare får upp ögonen för deras organisation.
 – Golfen har haft det tungt de senaste 10 åren men nu börjar det vända och medlemsantalet ökar igen, säger Kristian Hägglund.

Sista åren har SGA jobbat hårt för att medlemsantalet ska öka, bland annat jobbar de med utbildningar och studieresor. Deras största utmaning är att få engagerat fotbollsfolk att gå med.
– I år kommer vi att satsa på ett gediget program med många aktiviter. Vi ser ljust på framtiden, säger Kristian Hägglund.

Vad har ni på gång förutom Elmia Park?
– I maj kommer vi att anordna ett stort fotbollsevent i Malmö. Genom en av våra sponsorer har vi lyckats ordna så att det kommer folk från England och demonstrerar hur man renoverar fotbollsplaner. De ska visa hur det går till rent fysiskt och jag hoppas att kommunerna kommer då många fotbollsplaner i Sverige är eftersatta. De behöver finnas men får inte kosta pengar, konstaterar Kristian Hägglund.

Publicerad
2015-01-07