Som klippt och skuren för ogräshack

En liten smart sak som sitter som klistrad i handen och en kantskärare som inte går av för hackor. Lucko och Hjulhackan är storsäljare för Svea Redskap AB från Knutby. Och det är inte många som kan hålla händerna borta från de produkter som Martin Enkler, vd och ägare till företaget, har tagit med sig till Elmia Park.

-Lucko och Hjulhackan är mina skötebarn, säger han stolt och visar upp de ergonomiska funktionerna.

Båda produkterna, liksom allt övrigt i sortimentet, handlar om ergonomi, att belasta händer och kropp på rätt sätt och genom det få bättre kraft när man sköter grönytor, stora som små.

Färgglada lilla Lucko som gör rensjobbet lät och smidigt med hjälp av de tunna olika breda trådbyglarna är en storsäljare, trots sin korta tid på marknaden. 10 000 såldes förra året och hittills i år har redan 15 000 hamnat i flitiga ogräsrensarhänder.

Hjulhackan, som både hackar och kantskär samtidigt som man med kroppstyngd rullar fram den på sitt hjul, är också unik i sitt slag.

- Höjdinställningen är steglös och man får rätt kraft när man får jobba rätt ergonomiskt. Till skillnad från andra liknande produkter kan den också gå på alla slags underlag, gräs, grus, eller stenlagda ytor.  säger Martin Enkler.

Publicerad
2013-09-24
Bilder
Martin Enkler, vd och ägare till Svea Redskap.
Martin Enkler, vd och ägare till Svea Redskap.