Populär provkörning och historia hos John Deere

Det har gått mer än 175 år sedan grundaren John Deere formgav en plog av polerat stål i sin smedja i Illinois 1837. På Elmia Park visar företaget stolt upp sin historia i en monter som drar många till sig. Många dras också till de stora demoytorna utomhus med demonstrationer och test av maskiner och fordon och provkörning av en av John Deeres gators, utility vehicle, en liten snabb smart terränggående fyrhjulig lastvagn.

-Provkörningarna är oerhört populära. Vi hade 2 000 provkörningar förra Elmia Park för två år sedan, och kanske slår vi det nu, säger Daniel Jonsgården, säljare på OP Maskiner Syd i Tomelilla, en av John Deeres 13 återförsäljare i Sverige.

Köerna ringlar stadigt till provkörningen av den lilla fräcka gatorn. Både kul och nyttigt att få testa, menar testförarna.

-Det betyder otroligt mycket. Och den var inte så tokig heller den här, absolut användbar till mycket, som servicebil inom golf och trädgårdar till exempel, sade Mikael Sundgren från Varuhuset i Rönneshytta, som säljer trädgårdsprodukter, maskiner och allt möjligt annat inom grönytor och fritid.

Demonstrationer och test av maskiner på Elmia Park är ett klart mervärde, menar Daniel Jonsgården på OP Maskiner Syd.

-Man kan säga som säljare att det är lätt lasta och lossa, men det är en helt annan sak när kunden själv kan prova och känna på att det är sant också.

Många berömde också den historiska utställningen i John Deeres monter inomhus. Det är många steg som tagits från den lilla smedjan i Illinois till att i dag vara en av de absolut största på allt som rör skog, jordbruk och grönytor.

Just grönytor firar John Deere i år 50 år på. 1963 rullade de första trädgårdstraktorerna ut i amerikanska trädgårdar. Just när intresset började vakna för grönytor var man med på banan.

-Vi är väldigt stolta över vår historia. Och det är väldigt givande att vara här och träffa kunder ansikte mot ansikte. Det betyder mycket att kunna diskutera affärer och kostnadsförslag så direkt med kunder som man kan göra här, leasing, hyra, alla goda möjligheter för alla parter, säger Stefan Oakley, strategic account manager på John Deere International GmbH i Schweiz.

Publicerad
2013-09-25
Bilder
Många dras till de stora demoytorna utomhus med demonstrationer och test av maskiner och fordon.
Många dras till de stora demoytorna utomhus med demonstrationer och test av maskiner och fordon.
Provkörning av en av John Deeres gators, utility vehicle, en liten snabb smart terränggående fyrhjulig lastvagn.
Provkörning av en av John Deeres gators, utility vehicle, en liten snabb smart terränggående fyrhjulig lastvagn.