Parkour passar i parker

Hags Aneby är specialister på utemöbler, lekplatser och klätterställningar - rekreation, lek och aktivitet utomhus för alla åldrar. På Elmia Park visar de upp en nykomling i sortimentet, Freemove, anläggningar i betong och stål som kan specialbyggas för alla som vill utöva innesporten ute nummer ett – parkour.

-Det ligger i tiden att röra sig och här når vi nu en ny målgrupp, ungdomar och unga vuxna, säger Leif Burman, försäljningschef på Hags. 

Parkour ligger i gränslandet mellan sport och fitness och går ut på att ta sig fram och röra sig vigt och kontrollerat mellan olika hinder i naturliga miljöer och i stadsmiljöer. Murar, trappräcken, rör och betongblock brukar vara populära för utövarna. Sedan i våras finns Freemove, Hags engelska leverantör, med i Hags sortiment med en rad olika produkter, fritt att kombinera som man vill. Allt är möjligt att bygga upp, som en lättillgänglig träningsplats i bostadsområden eller offentliga miljöer. Och den flyttbara anläggningen kan placeras både utomhus och inomhus, i träningslokaler till exmepel.

-Det finns väldigt många möjligheter och det är väldigt stabila produkter. Naturlek är en klar trend, säger Leif Burman.

En annan nyhet som Hags visar på Elmia Park är ett nytt sortiment av Nätlek, en klätterställning gjord av kraftiga och färgglada rep som inspirerar barn att hoppa, snurra och gunga och genom det utveckla sin rörelseförmåga. Hags har även med sig ett helt nytt sortiment av vackra utemöbler, gjorda både för att vara blickfång eller smälta in i miljön.

Publicerad
2013-09-26
Bilder
Leif Burman, försäljningschef på Hags.
Leif Burman, försäljningschef på Hags.