Ny design på klassisk lekplats

Utemiljö blir allt viktigare för barn och ungdomar. Lappset Sweden är en återkommande utställare på Elmia Park och givetvis finns de representerade även på årets mässa.  En av deras höjdpunkter är den klassiska lekplatsserien Finno, helt tillverkad i trä, som det här året lanseras i ny design och nya färger.

Katja Skånér, försäljnings- och marknadschef på Lappset.–Man kommer kunna skapa sin egen unika lekplats genom att välja mellan olika typer av tak, väggar, räcken och element som klätterrep och rutschkana. Därutöver finns ett mycket stort antal nya färger som går att kombinera efter eget önskemål, förklarar Katja Skånér, försäljnings- och marknadschef på Lappset.

I Lappsets monter kommer besökarna att kunna ta del av träningsutrustning för de nya urbana ungdomssporterna ”street workout” och ”parkour”. Det kommer också att finnas ett utomhus Dj-bås.

Lappset Sweden tillverkar och säljer lekplats- och parkutrustning för miljöer där människor vistas tillsammans. Produkterna ger glädje åt många miljoner barn och vuxna i mer än 40 länder.
– Elmia Park är fortfarande vår viktigaste branschmässa, som jag ser det. Att den är vartannat år är bara positivt, det gör att man oftast har något nytt och spännande att visa när det är dags, menar Katja Skånér.

 

Vilka trender ser man när det gäller lekplatser och lekutrustning?
 –Jag skulle säga att det är flera olika trender. En är att man gärna pratar om lekplatsen som en mötesplats där det ska finnas möjlighet till aktivitet för alla. Där finns lekutrustning för de minsta, kanske parkour för ungdomar och träningsutrustning för vuxna, säger Katja Skånér.

Samtidigt finns det en mottrend där man vill att lekplatsen ska vara mindre tillrättalagd och uppstyrd. Oavsett hur man väljer att bygga lekplatser idag och i framtiden menar Katja att det absolut viktigaste är att barn fortsätter att vara ute och leka.
–Tyvärr är det även en trend att barn av idag rör på sig för lite och hellre stannar inne och spelar dataspel än går ut och klättrar i träd eller gungar, avslutar Katja Skånér.

Den klassiska lekplatsserien Finno, helt tillverkad i trä lanseras i ny design och nya färger.

Publicerad
2015-01-13
Bilder
Den klassiska lekplatsserien Finno med ny design och nya färger.
Den klassiska lekplatsserien Finno med ny design och nya färger.
Den klassiska lekplatsserien Finno med ny design och nya färger.
Den klassiska lekplatsserien Finno med ny design och nya färger.