Hedersam vinst gav ringar på vattnet

När Ronneby Brunnspark segrade i kategorin ”Offentliga etablerade parker” under Elmia Park Inspira 2013 kunde ingen ana segerns sötma och dess framtida marknadsvärde.

– Att tilldelas den hedervärda utmärkelsen ”Sveriges mest inspirerande park” var ett fantastiskt gott betyg för oss inom kommunen. Utmärkelsen gav en extra stolthet till både vår personal inom Tekniska förvaltningen men även till invånarna i Ronneby kommun. Det har blivit som ett kvitto på att det vi arbetar för verkligen gör skillnad och betyder något både inom och utom vår organisation. Att segern också gav en massa positiva ringar på vattnet i form av bland annat ett ökat besökarantal är en härlig bonus, förklarar Magnus Graad, förvaltningschef på Tekniska förvaltningen i Ronneby Kommun, stolt!

Spänd ordförande ser fram mot 2015 års prisceremoni

I september är det dags igen, då ska 2015 års vinnare koras i Park Inspira och juryns ordförande Maria Lindsäth, är spänd och nyfiken på årets bidrag.

– När vi började planera för Elmia Park Inspira 2013 var syftet att lyfta fram våra vackra svenska parker och inspirera till flera besök. Responsen från branschen blev över förväntan och de inskickade bidragen likaså. Priset är instiftat av Elmia och delas i år ut för andra gången i samband med när mässan Elmia Park går av stapeln. Att priset också fungerar som marknadsföring för vinnaren tycker jag är väldigt viktigt, att kunna få uppmärksamma och visa på prisvärt arbete med gröna miljöer!

Magnus Graad på Ronneby kommun, kan bara hålla med.

– Vi har använt utmärkelsen som en del i hur vi marknadsför vårt vackra Ronneby i allmänhet och vår pärla Brunnsparken i synnerhet. Ett ökande besökarintresse där många har uppmärksammat vår seger och vår 300 år gamla Ronneby Brunnspark är ett gott betyg på att vi gjorde helt rätt som anmälde oss 2013.

Publicerad
2015-06-30
Bilder
Ronneby Brunnspark
Ronneby Brunnspark
Ronneby Brunnspark
Ronneby Brunnspark
Ronneby Brunnspark
Ronneby Brunnspark