Hasselfors Garden satsar på jord i stadsmiljö

Hasselfors Garden presenterar flera nya varianter av jord under Elmia Park 2015. Den stora trenden för tillfället är jord för stadsmiljö.

– Kärnan för oss under mässan är kvalitetsjord för växtbäddar i staden, säger Pia Holmberg, produktspecialist på Hasselfors Garden.

Växtbäddar i stadsmiljö ställer nya och speciella krav på jorden. Det handlar om att även ge miljötekniska egenskaper till jorden utöver de egenskaper som krävs för växternas och användarnas behov. Hasselfors Garden visar flera nyheter inom den här kategorin under Elmia Park i slutet av september.

– Nyheten är att jorden även används för att fördröja vatten och fungerar som ett filter. Detta går att lösa på olika sätt beroende på i vilket sammanhang jorden ska användas, säger Pia Holmberg.

Hasselfors Garden är en av Sveriges största leverantörer av jord och andra substrat, både till konsumenter och yrkesanvändare. Förutom att presentera sina nyheter under Elmia Park jobbar Hasselfors Garden med att utvidga sitt nät av återförsäljare.

– Vi försöker att få en så god täckning som möjligt över hela landet när det gäller produktion av anläggningsjord. Det är ett av våra miljöarbeten eftersom vi vill producera lokalt och därmed slippa långa transporter av stora och tunga volymer, säger Pia Holmberg.

I år satsar Hasselfors Garden extra på anläggningsjord och har bland annat tagit fram magasinet Rotnära – som självklart finns i montern under Elmia Park. I magasinet går det att läsa om produkter och intressanta utvecklingsprojekt inom kategorin anläggningsjord.

Och det händer mycket, användning av kompostjord ökar och biokol i jorden är den hetaste snackisen just nu. Annars menar Pia Holmberg att kunskapen om jord och växtbäddar generellt sett är väldigt dålig, något som Hasselfors Garden gärna är med och förändrar.

– Vi får många beställningar på matjord från kunder och då får vi alltid börja med att fråga vad jorden ska användas till. Kunskapen om jord kan bli mycket bättre.

Publicerad
2015-06-17
Bilder
Pia Holmberg, produktspecialist på Hasselfors Garden