Form, funktion och färg ger levande utemiljöer

Agneta Stake brinner för färgstarka praktiska prylar i utemiljöer. I över 30 år har hon varit vd och ägare till Nola Industrier AB i Stockholm och Malmö. Till Elmia Park kommer företaget med en hel samling av nya fräcka cykelställ och utemöbler. De lanserar också en helt ny produkt – Bikers rest, en cykelpollare att vila en kort stund på och hålla balansen när det blir rött ljus i korsningar.

-Vi satsar mycket på cykelprodukter och har det mesta för gator, torg och boendemiljö, säger Agneta Stake och demonstrerar stolt hur Bikers rest fungerar.

Med en hand längst upp på pollarens båge och en fot nere på fotsteget står man stadigt med cykeln när det blir stopp i trafiken. Nola Industrier jobbar mycket med design, en tanke och en idé som blir form och funktion. Bikers rest är designad av Marcus Abrahamsson, som Agneta Stake själv varit med och jobbat tillsammans med när de tog fram cykelparkeringen Street, ett smart modulärt system för flera cyklar, där en sektion för tio cyklar täcker en bilparkeringsplats.

-Man har ju svårt för att hålla fingrarna borta, ler Agneta Stake. Jag får mycket idéer hela tiden. Och jag tycker det är viktigt att man tänker på både form och funktion och också får in lite mer färg i offentlig utemiljö.

Cykelpollare med LED-ljus eller solceller är andra nya smarta produkter i Nolas stora sortiment som visas på Elmia Park.

-Det vet man ju hur det kan vara att stå i mörkret och försöka låsa upp en cykel med kombinationslås eller kanske tappa nyckeln, så det är bra med lite extra ljus i cykelpollaren, säger Agneta Stake.

Den lysande cykelpollaren fungerar också genom sin design som ett litet mini-gatljus, en levande ljuspunkt. Ljus och färg livar upp offentlig miljö. Och vem blir inte gladare av en knallröd papperskorg som är designad för att kunna tömmas lätt?

-Den här stora gula annonspelaren tycker jag skulle passa utmärkt i ett kommunhus eller ute på ett torg för alla affischer och annat som invånarna vill kommunicera offentligt, visar Agneta Stake.

Publicerad
2013-09-25
Bilder
Agneta Stake, vd och ägare till Nola Industrier AB.
Agneta Stake, vd och ägare till Nola Industrier AB.
Nola Industrier AB
Nola Industrier AB