Danska Out-sider utmanar din kreativitet

Måste en bänk bara vara en bänk att sitta på? Det tycker inte danska designföretaget Out-sider. De har specialiserat sig på att skapa sittmöbler för utomhusbruk som sprider glädje och utmanar kreativiteten.

När Out-sider grundades för åtta år sedan tänkte man ofta väldigt konservativt när man planerande nya offentliga platser. Men sedan dess har det skett en förändring i attityderna kring hur det ”ska” vara, menar Alice Vinkel, sälj/marketing på Out-sider.

– Idag ges vi möjlighet att vara mer lekfulla med de offentliga rummen. Vårt mål är att skapa kreativa ytor som kan användas på många olika sätt och som kan uppskattas av människor oavsett vilken tid på dygnet de vistas på platsen.

Ett exempel på en sådan lösning är Loop light. En ring-formad möbel som uppmuntrar till informella möten, lek och vila. När mörkret faller blir den till en glödande ljusinstallation, med hjälp av led-ljus.   

– På en vanlig rak bänk med ryggstöd kan du nästan bara sitta på ett sätt. På Loop kan till exempel upp till sex personer sitta i ring i ett informellt möte, eller släpp dit några barn och se vad som händer! Vi vill att det ska vara upp till människor själva att upptäcka hur de vill använda möbeln. Det finns inget rätt eller fel, säger Alice Vinkel.

Trots att Out-sider inte har satsat så mycket på den svenska marknaden hittills är det många här som redan känner till deras design. Och i höst finns chansen att stifta närmare bekantskap med dem, när de ställer ut på Elmia Park för första gången.  

– Många känner igen våra färgstarka plastmöbler. Nu ser vi fram emot att visa upp både dem och kreativa produkter i andra material, som folk kanske inte känner till i lika stor utsträckning, berättar Vinkel.

Annonser: