Svenska John Deere AB

Var grön…på många sätt.

Många maskinanvändare inklusive kommunala myndigheter, golfbanor och entreprenörer söker aktivt efter möjligheter att skydda miljön mot föroreningar genom en sänkning av avgasemissionerna. Resultatet är en ständig förväntan att tillverkarna utvecklar och använder modernaste teknik och tillhandahåller motorer med lägre emissioner utan att ge avkall på maskinens prestanda.
John Deeres nya 4066M och 4066R kompakttraktorer motsvarar denna gröna utmaning på många sätt, tack vare att i huvudsak en teknik med helintegrerade dieselpartikelfilter används. Denna innovation resulterar i minskade avgasemissioner med bibehållna prestandanivåer för att uppfylla alla tänkbara kundbehov.

Dessa fyrcylindriga maskiner med 66 hk profiterar från samma teknik som används i John Deeres större lantbrukstraktorer, som hjälper till att sänka emissionerna jämfört med normala standardmotorer. Denna fabriksinstallerade lösning är också konstruerad med servicebehoven i åtanke. Bortsett från de vanliga dagliga underhållskontrollerna och standard serviceintervall, krävs ingen extra rengöring eller manuella ingrepp, vilket i hög grad reducerar arbetsbehovet.

Därutöver sörjer John Deeres väletablerade automatiska, trestegs eHydro-transmission med lättanvända TwinTouch fram- och backpedaler för enkel körning.

Seriens toppmodell 4066R är dessutom försedd med det prisbelönta systemet Hitch Assist. Systemet gör tillkoppling av redskap och släpvagnar i bakre draget eller trepunktslyften snabbare och säkrare, och innebär att föraren bara behöver lämna traktorn en enda gång. Med de externa omkopplarna monterade på bakskärmen kan sedan föraren förflytta traktorn bakåt och framåt med en maximal hastighet av 12 mm/s och lyfta draget efter behov.

http://www.deere.se/sv_SE/products/equipment/compact_utility_tractors/4_series/4066r/4066r.page?
Publicerad
2015-09-10
Bilder