Sandmaster Skandinavien AB

Nyhet! Nu även i Skandinavien!

Professionell våtrengöring av konstgräs med enbart vatten – utan tillsatser och med direkt uppsugning. I alla väder!

Visst kan man förlänga en konstgräsplans livslängd! Det märkte Kent Johansson på Halmstad Arena när han testade en ny, våt rengöringsmetod. Planen han testade på var egentligen så dålig att de hade tänkt låta anlägga en ny. Men så beslutade han att göra ett försök med Sandmasters våtrengöringsmetod.

Maskinen bearbetade planen under en och en halv dag varvid all organisk smuts, damm, fimpar, snus, annat skräp och oönskad växtlighet togs upp med hjälp av vatten som sprutas med högtryck. I och med att man kan ställa in munstyckenas höjd, vinkel och vattentryck kan maskinföraren anpassa rengöringen till varje enskild plan.

Efter själva rengöringen jämnades planen till och stråna rättades upp. Planen ser fin och fräsch ut och är mycket roligare att spela på. Och det är inte så konstigt eftersom planens fyllning verkligen luckrats upp på djupet. Resultatet är bättre spelaregenskaper på en mjukare plan.

- Vi har fått den exklusiva rätten att erbjuda den här fantastiska produkten i Sverige, säger Mats Svensson, säljare på Sandmaster.

- Vi blev glatt överraskade hur populär metoden blev, och fler och fler upptäcker hur överlägsen den här rengöringen är. Den senaste tiden har vi rengjort ett 20-tal planer i Sverige. Allt från stora arenor till privata klubbar.

Genom att rengöra med vatten sliter man inte alls lika starkt på gräset som med en torr metod. Dessutom binds även minsta dammkorn av vattnet - det blir helt enkelt renare. Dessutom lämpar sig metoden även för inomhushallar då denna våta metod inte virvlar upp dammet utan binder det. Att man sedan kan rengöra utomhus i alla väder och inte måste vänta på en torr-vädersperiod är naturligtvis ett extra plus.

http://www.sandmaster.se

Publicerad
2015-04-20
Bilder