Husqvarna

Husqvarnas batterisortiment ger ett tystare Tivoli!

Husqvarna har valts som leverantör av trädgårdsmaskiner för att vårda vackra Tivoli i Köpenhamn. Tivolis chefsträdgårdsmästare Tom Knudsen är övertygad om att det tysta batterisortiment kommer att gagna såväl parkens gäster som anställda.
Populära Tivoli i Köpenhamn är en av världens äldsta nöjesparker som årligen besöks av över 4 miljoner vuxna och barn. Till säsongen 2015 bytte Tivoli ut alla sina maskiner till Husqvarnas batterisortiment. Avtalet som är det största i sitt slag för Husqvarna Danmark sträcker sig över tre säsonger.

– Vi är glada över att Tivoli i Köpenhamn har valt Husqvarnas produkter för att vårda sin vackra park. Vi ser det som en kvalitetsstämpel för våra produkter, eftersom Tivoli är känt för att erbjuda det allra bästa. Att de vill använda Husqvarnas batteriprodukter istället för traditionell bensindriven utrustning bekräftar att batteriet kan vara lika bra som bensin och som dessutom skonar miljön. Det säger Mathias Damberg, marknadschef för Husqvarna.

Från Tivolis sida är entusiasmen över det kommande samarbetet lika stort. Så här säger Tom Knudsen, chefsträdgårdsmästare för Tivoli:

– För att vi ska kunna hålla en riktigt hög standard krävs det att vi lägger ner både omsorg och tid på parken. Därför är det nödvändigt för oss att kunna arbeta även när Tivoli är öppet. Men, vi vill inte störa besökarna med bullriga trädgårdsmaskiner.

Det slipper vi nu tack vare att vi kan använda Husqvarnas batteriprodukter. De bullrar inte, är lättare att arbeta med för våra trädgårdsmästare och är dessutom betydligt mer miljövänliga än motsvarande bensinprodukter.

En utmaning har varit gräsmattan framför lyxiga Hotel Nimb.
– Inga maskiner ska låta och osa när hotellets gäster ska koppla av. Gräsmattan framför Hotel Nimb ska vara grön och frodig, men att klippa gräs låter en hel del. Det problemet är nu löst tack vare Husqvarna Automower® som vi redan testat med stor framgång, avslutar Tom Knudsen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karolina Zenk, Husqvarna, 036-14 69 29, karolina.zenk@husqvarnagroup.com
eller Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se.

Högupplösta bilder:
Bilder finns att ladda ner på www.husqvarna.com/press samt på www.perpr.se
För frågor om koncernen kontakta Husqvarnas pressjour, 08-738 70 80, press@husqvarna.se.

http://husqvarna.se
Publicerad
2015-09-21
Bilder
Dokument