Nytt från Elmia Park

Järva DiscGolfPark i Stockholm tar hem utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets Park 2017. Efter att tävlingens jury utsett fem nominerade parker/kyrkogårdar har allmänheten fått rösta på sin favorit. Under grönytebranschens ledande mässa Elmia Park presenterades vinnaren.

28 september 2017 Läs mer
Batteridriven lövblås

Flex Scandinavia AB är på plats på Elmia Park för första gången och visar bland annat gräsklippare, trimmers, blåsmaskiner och multiverktyg för häckklippning. Och deras kraftfulla, eldrivna maskiner väcker stort intresse hos mässbesökarna. 

28 september 2017 Läs mer

För att ta försöka ta reda på vad som händer med parker i framtiden har Husqvarna gjort en undersökning bland över 500 blivande landskapsarkitekter från 15 länder. Detta för att få en bild av hur framtida parker och grönområden kommer att se ut i städerna år 2030. Under Elmia Park presenterades en del av resultatet.

28 september 2017 Läs mer
ART 4x4 Lithium premiärvisades på mässan.

E-Tron AB arbetar med service och försäljning av elfordon. Nu ställer de ut på Elmia Park för andra gången och visar sina eldrivna arbetsfordon. Bland annat visar de för första gången den midjestyrda maskinen ART 4x4 Litium med hög last- och dragkapacitet. 

27 september 2017 Läs mer

Under de senaste åren har produkter med stora litiumbatterier ökat. Dessa batterier finns nu allt oftare i större maskiner och elfordon. Med detta nya användningsområdet kommer också utmaningen att hitta en hållbar återvinningslösning för de stora batterierna. På Elmia Park diskuterades ämnet under ett seminarium med företaget El-Kretsen. 

27 september 2017 Läs mer
Rob Tuitert, Product designer of interactive playground Equipment på Yalp i Nederländerna, pratar om interaktiva lekplatser på Elmia Park.

I vårt digitala samhälle görs allt mer via en skärm. Allt från att beställa mat och shoppa till att leka och umgås. Lekplats- och parkutrustningsföretaget Lappset vill få fler barn att röra sig mer utomhus.

26 september 2017 Läs mer

Byarums Bruk tillverkar produkter för parker och trädgårdar – allt i sandformat gjutgods med återvunnet aluminium och uteslutande efter hantverksmässiga metoder. Till Elmia Park har de med sig de mest tekniskt avancerade produkterna som de någonsin har gjort. 

18 september 2017 Läs mer

Framtidens lekplats kommer att vara interaktiv och uppkopplad – och hur det kan se ut får du både möjlighet att se, och själv prova, på Elmia Park. Lappset, leverantör av lek- och sportutrustning samt parkmöbler, bjuder in dig som besökare till en lekfull monter. 

18 september 2017 Läs mer

Hako har under många år varit återkommande utställare på Elmia Park. På mässan får de chansen att inför en bred publik visa upp sina nyheter, allt från greenvältar till snöslungor.

11 september 2017 Läs mer

Årets upplaga av Elmia Park bjuder inte bara på en lång rad produktnyheter, utan nytt är också våra kostnadsfria kortseminarier inne i mässhallen. Som besökare får du också möjligheten att se en minipark byggas upp på plats. 

31 augusti 2017 Läs mer

I år visar HAGS oväntade nyheter för dig som besöker Elmia Park. Till mässan har de bland annat med sig de nya lekkuberna Play Cubes, den nya nätleken Hyparnet och även helt nya parkmöbler.

25 augusti 2017 Läs mer

Det är ingen tvekan längre; batteriernas frammarsch inom grönyteskötsel är stark – och det är inte bara miljön som vinner på det. Att arbeta med batteridrivna maskiner är även en viktig arbetsmiljöåtgärd. Vibrationerna minskar, arbetet blir tystare och kan utföras under längre tid och på tidiga/sena tider, utan att omgivningen störs.

25 augusti 2017 Läs mer

På Elmia Park 26-28 september presenterar John Deere flera nyheter. De ser mässan som en viktig mötesplats där de får möjlighet att träffa inte enbart beslutsfattarna utan även de som använder deras maskiner. 

16 augusti 2017 Läs mer

Det finns ett ökat behov av kunskap om hur man sköter golfens grönytor. Behovet av utbildning inom hela grönytebranschen är också stort. På Elmia Park 26-28 september handlar seminarieutbudet om allt från golfens gröna ytor till skötsel av kyrkans grönytor.

29 juni 2017 Läs mer

Elmia Park är den ledande mässan för alla som äger, anlägger, renoverar och sköter grönt. Mässan äger rum 26–28 september i Jönköping på Elmia. Under tre intensiva mässdagar står växtkraft, anläggningskraft och attraktionskraft i centrum på Sveriges största branschmässa för grönytor och utemiljöer.

06 april 2017 Läs mer
Anki Claesson, säljare på Hags, visar hur deras nya dubbelgunga Tango fungerar. FOTO: Elmia AB.

Ett färgglatt utomhusgym för finmotorik och nya smarta gungor väckte stor uppmärksamhet hos Hags och Lappset, som båda hade Sverige-premiär på Elmia Park med flera nya innovativa produkter för utomhusaktiviteteter för alla åldrar.

24 september 2015 Läs mer
Multimaskinen John Deere 1585

I John Deeres monter på Elmia Park visas allt från traktorer till vanliga gräsklippare, hela grönytesortimentet. Multimaskinen John Deere 1585 som kom förra året är en av produkterna som visas.

24 september 2015 Läs mer
Börje Ohlin, VD för Terrigio.

LOD, Lokalt omhändertagande av Dagvatten, bygger på att bromsa ner hastigheten på dagvatten och det kan göras exempelvis genom förvaring i stora vattentankar. Ett annat sätt är Savaq-systemet som utvecklats av företaget Terrigio, som finns på plats på Elmia Park.

23 september 2015 Läs mer
Magnus Moberg med batteridriven teleskopisk stångsåg

På Elmia Parks utomhusområde ställer Husqvarna AB ut sina produkter och här visas bland annat gräsklippare, trimmers och olika typer av sågar. Något som intresserar besökarna extra mycket är de olika batteridrivna produkterna.

23 september 2015 Läs mer
Peter Eclund, säljare på Mölltorps Växtinredningar.

Det ligger i tiden att se över sina grönområden och att plantera på olika platser i landets städer. Mölltorps växtinredningar säljer bland annat växter och blomsterlökar till kommuner, kyrkogårdar och andra som har behov av stora planteringar. På Elmia Park premiärvisar de bland annat en ny båge för plantering på exempelvis gågator med en höjd på över fyra meter.

22 september 2015 Läs mer
Hondas nya snöslungor.

Honda Power Products avtäckte idag sina nya snöslungor och demonstrerade dem för en grupp nyfikna mässbesökare. Snöslungorna är framtagna utifrån kundernas önskemål och en av nyheterna är en styrkoppling som gör dem lättare att manövrera.

22 september 2015 Läs mer

Under 2014 hade Malmö FF kvalificerat sig till att spela i Champions League. De fick då klagomål från UEFA på deras gräsplan.
– Den höll helt enkelt inte tillräckligt hög standard enligt UEFA´s mått. Skulle vi ta oss vidare i år igen var vi tvungna att åtgärda detta, berättar Anders Lindsjö, Facility Manager Swedbank Stadion/Malmö FF.

07 september 2015 Läs mer

Sand är ett bra alternativ för att skapa lättskötta och varaktiga planteringar. Många fördelar och få nackdelar gör därför sandbäddar extra lämpliga för offentliga miljöer. Trädgårdsmästare Peter Korn kommer till Elmia Park och föreläser om sandodling torsdag 24 september kl. 11.00–12.00.

31 augusti 2015 Läs mer
Biotoptak på Koggen, MKB. Foto Jonatan Malmberg

Att anlägga gröna tak och takparker är en trend som sprider sig. Istället för att låta taken stå outnyttjade kan både boende och besökare njuta av promenader och rekreation, ofta med fantastisk utsikt. Dessutom kan gröna tak och väggar bidra till en ökad biologisk mångfald, ta upp regnvatten och binda luftföroreningar.

28 augusti 2015 Läs mer

Sladdlösa maskiner är den stora trenden i grönytebranschen just nu. Dagens batterier både väger mindre och har större effekt än för bara några år sedan och det har gjort de sladdlösa maskinerna till vinnande val bland inköparna.

13 augusti 2015 Läs mer
Ronneby Brunnspark

När Ronneby Brunnspark segrade i kategorin ”Offentliga etablerade parker” under Elmia Park Inspira 2013 kunde ingen ana segerns sötma och dess framtida marknadsvärde.

30 juni 2015 Läs mer
Laholms Stadspark

I år är det återigen dags för Elmia Park Inspira, tävlingen som premierar Sveriges vackraste och mest inspirerade parker och kyrkogårdar. Förra gången tävlingen genomfördes var det Stadsparken i Laholm som fick motta den hedervärda utmärkelsen ”Sveriges mest inspirerande park 2013-2015” i kategorin Offentlig nyetablerad park.

26 juni 2015 Läs mer
[Error: Unable to find the property named 'TopHeading'.]
22 juni 2015

Hasselfors Garden presenterar flera nya varianter av jord under Elmia Park 2015. Den stora trenden för tillfället är jord för stadsmiljö.

– Kärnan för oss under mässan är kvalitetsjord för växtbäddar i staden, säger Pia Holmberg, produktspecialist på Hasselfors Garden.

17 juni 2015 Läs mer

Björn Bäcktröm vd, Maskinleverantörerna ser fram emot höstens Elmia Park där Maskinleverantörerna satsar stort och står samlade på ett eget fält:

05 juni 2015 Läs mer

Honda är en återkommande utställare på Elmia Park. På höstens mässa visar de bland annat flera nylanserade snöslungor i ny design och med nya funktioner.

01 juni 2015 Läs mer
HAGS lekställningar

Anebyföretaget HAGS är återkommande utställare på Elmia Park och även i år finns de på plats på mässan. I sin monter visar de bland annat upp nya versioner av sina klassiska lekställningar UniPlay och UniMini.

05 maj 2015 Läs mer

Hako Ground & Garden missar aldrig Elmia Park. I år har de många nyheter med på mässan, vad sägs om en sprillans ny fairwayklippare med hybridteknologi?

09 mars 2015 Läs mer
Den klassiska lekplatsserien Finno med ny design och nya färger.

Utemiljö blir allt viktigare för barn och ungdomar. Lappset Sweden är en återkommande utställare på Elmia Park och givetvis finns de representerade även på årets mässa.  En av deras höjdpunkter är den klassiska lekplatsserien Finno, helt tillverkad i trä, som det här året lanseras i ny design och nya färger.

13 januari 2015 Läs mer

SGA är en intresseorganisation för Sveriges anställda inom grönyteskötseln. Idag har de cirka 2000 medlemmar och det strömmar in nya hela tiden.
 – Tack vare vår medverkan på Elmia Park har vi fått många nya medlemmar och samarbetspartners. Efter förra mässan knöt vi viktiga kontakter som vi idag arbetar tillsammans med, säger Kristian Hägglund, tf. Ordförande i SGA.

07 januari 2015 Läs mer
Jessica Henningsson med sin nya gräsklippare från John Deere.

Jessica Henningsson från Laholm blev den lyckliga vinnaren som fick åka hem från Elmia Park med en sprillans ny gräsklippare från John Deere. Hon var en av de många besökarna som var med och röstade i tävlingen Elmia Park Inspira, tävlingen om Sveriges mest inspirerande park.

27 september 2013 Läs mer
Elmia Park 2013

Ett lyckat koncept med en större demoyta än någonsin, massor av nya maskiner och produkter för grönyteskötsel och golfen tillbaka på Elmia Park med en sådan swing att Swedish Greenkeepers Association (SGA) redan bestämt sig för att satsa ännu mer nästa mässa. Elmia Park räknade in många nöjda vinnare när den välbesökta mässan stängde för den här gången.

26 september 2013 Läs mer
Höganäs kyrkogård

Höganäs Kyrkogård, Laholms Stadspark och Ronneby Brunnspark är vinnarna i tävlingen Elmia Park Inspira 2013 och får den hedervärda utmärkelsen ”Sveriges mest inspirerande park” i sina olika kategorier. Och det var stolta vinnare som tog emot sina priser. Hela arbetsplatsen på Höganäs kyrkogård hade åkt upp till Elmia Park tillsammans, tio glada arbetskamrater.

26 september 2013 Läs mer
Blivande fordons- och maskinmekanikerna Kennie Sjö, Viktor Nätterdal och Dennis Ottosson från Nifsarpsskolan gjorde studiebesök med MaskinLeverantörerna på Elmia Park.

En grön framtid med mycket goda arbetsmöjligheter väntar i grönytebranschen. För att visa det har MaskinLeverantörerna, branschföreningen för Sveriges etablerade leverantörer av mobila arbetsmaskiner, specialinbjudit flera skolklasser från både naturbruksskolor och fordonsprogram till en heldag på Elmia Park, matad med information och maskiner. Och eleverna gillade det de såg och hörde på mässan.

26 september 2013 Läs mer
Leif Burman, försäljningschef på Hags.

Hags Aneby är specialister på utemöbler, lekplatser och klätterställningar - rekreation, lek och aktivitet utomhus för alla åldrar. På Elmia Park visar de upp en nykomling i sortimentet, Freemove, anläggningar i betong och stål som kan specialbyggas för alla som vill utöva innesporten ute nummer ett – parkour.

26 september 2013 Läs mer
Jörgen Warpman, vd för Stångby Plantskola AB.

Att flytta gamla stora fina träd är en konst. Den konsten kan Stångby Plantskola AB. I våras flyttade de en hel lindallé i Kristianstad fram och tillbaka när en refug skulle byggas. De är ensamma i landet med sin trädflyttsmaskin, som kan flytta hela träd med jordklumpar och allt på tre meter i diameter.

26 september 2013 Läs mer
Många tog chansen att utbilda sig på SMP Svensk Maskinprovnings seminarium om trygg maskinmiljö på Elmia Park.

Många tog chansen att utbilda sig på SMP Svensk Maskinprovnings seminarium om trygg maskinmiljö på Elmia Park. Seminariet tog upp både miljöfrågor och arbetsmiljö, där många frågor gemensamt handlar om säkerhet – att kunna arbeta rätt utan att riskera skador av oliks slag.

25 september 2013 Läs mer
Roine Fredriksson, ordförande i klubbens miljökommitté, och banchef Jonas Liljeblad tog glada och stolta emot priset.

Nacka GK får SGA:s Natur & Miljöpris. Roine Fredriksson, ordförande i klubbens miljökommitté, och banchef Jonas Liljeblad tog glada och stolta emot priset.
-Det är ett erkännande för att vi har jobbat i rätt riktning alla dessa år, sade Jonas Liljeblad.

25 september 2013 Läs mer
Stefan Nilsson, banchef på Vallda Golf & Country Club är Årets Greenkeeper!

Stefan Nilsson, banchef på Vallda Golf & Country Club är Årets Greenkeeper! Han får priset av Swedish Greenkeepers Association (SGA) och Svenska Golfförbundet (SGF) för sina goda insatser på hemmaplan.

25 september 2013 Läs mer
Gun Jönsson, tillsammans med Malin Nilsson är säljare på Skånefrö.

Skånefrö AB från Östra Tommarp har varit med på gräsmattan sedan 1928. Till Elmia Park har de tagit med sig nyheter som är så nya att de inte ens hann komma med i årets katalog, nya tåliga grässorter framtagna speciellt för golfbanor och fotbollsplaner.

25 september 2013 Läs mer
Många dras till de stora demoytorna utomhus med demonstrationer och test av maskiner och fordon.

Det har gått mer än 175 år sedan grundaren John Deere formgav en plog av polerat stål i sin smedja i Illinois 1837. På Elmia Park visar företaget stolt upp sin historia i en monter som drar många till sig. Många dras också till de stora demoytorna utomhus med demonstrationer och test av maskiner och fordon och provkörning av en av John Deeres gators, utility vehicle, en liten snabb smart terränggående fyrhjulig lastvagn.

25 september 2013 Läs mer
Agneta Stake, vd och ägare till Nola Industrier AB.

Agneta Stake brinner för färgstarka praktiska prylar i utemiljöer. I över 30 år har hon varit vd och ägare till Nola Industrier AB i Stockholm och Malmö. Till Elmia Park kommer företaget med en hel samling av nya fräcka cykelställ och utemöbler. De lanserar också en helt ny produkt – Bikers rest, en cykelpollare att vila en kort stund på och hålla balansen när det blir rött ljus i korsningar.

25 september 2013 Läs mer
Michael Hammar, vd för Konstgräsexperten i Sverige AB.

Har gummi en framtid i offentlig miljö som ersättning för grus? Ja, det tror i alla fall Konstgräsexperten i Sverige AB, som sedan 2006 installerat hundratals konstgräsmattor i Sverige på fotbollsplaner, golfgreener och andra utemiljöer. Nu siktar de på att med sin avdelning Gummiexperten låta gummi i olika färger ta plats i offentlig miljö och ser massor av nya möjligheter.

25 september 2013 Läs mer
Joel Enhörning, vd för Byarums Bruk.

Snyggt, enkelt och återvunnet är Byarums Bruks melodi. Det gamla familjeföretaget visar på Elmia Park bland annat upp sina nya cykelställ och en serie nya utomhuskrukor i aluminium, formgivna av legendariska Signe Persson-Melin.

24 september 2013 Läs mer
Martin Enkler, vd och ägare till Svea Redskap.

En liten smart sak som sitter som klistrad i handen och en kantskärare som inte går av för hackor. Lucko och Hjulhackan är storsäljare för Svea Redskap AB från Knutby. Och det är inte många som kan hålla händerna borta från de produkter som Martin Enkler, vd och ägare till företaget, har tagit med sig till Elmia Park.

24 september 2013 Läs mer