Nytt från Elmia Park

Järva DiscGolfPark i Stockholm tar hem utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets Park 2017. Efter att tävlingens jury utsett fem nominerade parker/kyrkogårdar har allmänheten fått rösta på sin favorit. Under grönytebranschens ledande mässa Elmia Park presenterades vinnaren.

28 september 2017 Läs mer
Batteridriven lövblås

Flex Scandinavia AB är på plats på Elmia Park för första gången och visar bland annat gräsklippare, trimmers, blåsmaskiner och multiverktyg för häckklippning. Och deras kraftfulla, eldrivna maskiner väcker stort intresse hos mässbesökarna. 

28 september 2017 Läs mer

För att ta försöka ta reda på vad som händer med parker i framtiden har Husqvarna gjort en undersökning bland över 500 blivande landskapsarkitekter från 15 länder. Detta för att få en bild av hur framtida parker och grönområden kommer att se ut i städerna år 2030. Under Elmia Park presenterades en del av resultatet.

28 september 2017 Läs mer
ART 4x4 Lithium premiärvisades på mässan.

E-Tron AB arbetar med service och försäljning av elfordon. Nu ställer de ut på Elmia Park för andra gången och visar sina eldrivna arbetsfordon. Bland annat visar de för första gången den midjestyrda maskinen ART 4x4 Litium med hög last- och dragkapacitet. 

27 september 2017 Läs mer

Under de senaste åren har produkter med stora litiumbatterier ökat. Dessa batterier finns nu allt oftare i större maskiner och elfordon. Med detta nya användningsområdet kommer också utmaningen att hitta en hållbar återvinningslösning för de stora batterierna. På Elmia Park diskuterades ämnet under ett seminarium med företaget El-Kretsen. 

27 september 2017 Läs mer
Rob Tuitert, Product designer of interactive playground Equipment på Yalp i Nederländerna, pratar om interaktiva lekplatser på Elmia Park.

I vårt digitala samhälle görs allt mer via en skärm. Allt från att beställa mat och shoppa till att leka och umgås. Lekplats- och parkutrustningsföretaget Lappset vill få fler barn att röra sig mer utomhus.

26 september 2017 Läs mer

Byarums Bruk tillverkar produkter för parker och trädgårdar – allt i sandformat gjutgods med återvunnet aluminium och uteslutande efter hantverksmässiga metoder. Till Elmia Park har de med sig de mest tekniskt avancerade produkterna som de någonsin har gjort. 

18 september 2017 Läs mer

Framtidens lekplats kommer att vara interaktiv och uppkopplad – och hur det kan se ut får du både möjlighet att se, och själv prova, på Elmia Park. Lappset, leverantör av lek- och sportutrustning samt parkmöbler, bjuder in dig som besökare till en lekfull monter. 

18 september 2017 Läs mer

Hako har under många år varit återkommande utställare på Elmia Park. På mässan får de chansen att inför en bred publik visa upp sina nyheter, allt från greenvältar till snöslungor.

11 september 2017 Läs mer

Årets upplaga av Elmia Park bjuder inte bara på en lång rad produktnyheter, utan nytt är också våra kostnadsfria kortseminarier inne i mässhallen. Som besökare får du också möjligheten att se en minipark byggas upp på plats. 

31 augusti 2017 Läs mer

I år visar HAGS oväntade nyheter för dig som besöker Elmia Park. Till mässan har de bland annat med sig de nya lekkuberna Play Cubes, den nya nätleken Hyparnet och även helt nya parkmöbler.

25 augusti 2017 Läs mer

Det är ingen tvekan längre; batteriernas frammarsch inom grönyteskötsel är stark – och det är inte bara miljön som vinner på det. Att arbeta med batteridrivna maskiner är även en viktig arbetsmiljöåtgärd. Vibrationerna minskar, arbetet blir tystare och kan utföras under längre tid och på tidiga/sena tider, utan att omgivningen störs.

25 augusti 2017 Läs mer

På Elmia Park 26-28 september presenterar John Deere flera nyheter. De ser mässan som en viktig mötesplats där de får möjlighet att träffa inte enbart beslutsfattarna utan även de som använder deras maskiner. 

16 augusti 2017 Läs mer

Det finns ett ökat behov av kunskap om hur man sköter golfens grönytor. Behovet av utbildning inom hela grönytebranschen är också stort. På Elmia Park 26-28 september handlar seminarieutbudet om allt från golfens gröna ytor till skötsel av kyrkans grönytor.

29 juni 2017 Läs mer

Elmia Park är den ledande mässan för alla som äger, anlägger, renoverar och sköter grönt. Mässan äger rum 26–28 september i Jönköping på Elmia. Under tre intensiva mässdagar står växtkraft, anläggningskraft och attraktionskraft i centrum på Sveriges största branschmässa för grönytor och utemiljöer.

06 april 2017 Läs mer