Så kan du uppnå 30 % skördeökning

Rosenqvists Irrigation spår en ljus framtid då det finns stor potential i bevattningsmaskiner.
– Med hjälp av rätt bevattning kan du uppnå 20-30% skördeökning, säger Ola Rosenquist, försäljningschef på Rosenqvists Irrigation.

Svenska bönder kämpar ständigt för ökad lönsamhet i sina lantbruk och för att uppnå det är bevattning en viktig del, menar Ola Rosenquist.
 – Vi måste bli mer effektiva i Sverige. Utomlands har man redan insett sambandet mellan bevattning och ökad lönsamhet. Vi tror att marknaden kommer fördubblas för oss och vi har börjat satsa mer och mer på export, säger Ola Rosenquist.

Rosenqvists Irrigation riktar sig mot specialodlingar och de är experter på rampspridning. Maskinerna styrs av en egenutvecklad bevattningsdator som ger en exakt indragningshastighet under hela indragningsförloppet. Datorns display ger dig information om exakt när draget är klart så att du alltid vet när det är dags att flytta bevattningsmaskinen. Fälten får därmed en jämn och säker bevattning.

Med hjälp av GPS kan man när säsongen är över se var maskinen har varit och hur mycket vatten det gick åt.
– Det finns många nya möjligheter med tekniken som finns idag, vi satsar mycket på teknikutveckling, säger Ola Rosenquist. 

Publicerad
2014-12-10
Bilder
Ola Rosenquist står framför deras nya XE-modell.
Ola Rosenquist står framför deras nya XE-modell.