Elmia Nordic Rails historia

Elmia Nordic Rail 6-8 oktober 2015

6-8 oktober 2015 arrangeras Elmia Nordic Rail! Redan i oktober 1995 genomfördes den första mässan. Syftet var att skapa en plattform för företag, organisationer och personer med ett professionellt intresse för järnvägen, i huvudsak i Norden och i Östersjöländerna. Äntligen fick Sverige en egen järnvägsmässa av rang!

Responsen från branschen var mycket positiv. Elmia Nordic Rail blev från allra första början ett forum för att ta del av nyheter, utbyta erfarenheter och diskutera järnvägsfrågor.

Den första mässan lockade drygt 2 000 besökare. Sedan dess har antalet besökare stigit för varje år och har nu nästan tredubblats. Parallellt har mässan vuxit i yta och därmed även i antalet utställare. 2013 bytte vi hallar tack vare ökad efterfrågan på monteryta och för att få bättre flöde till konferenslokalerna.

Konferensen - en viktig del av mässan

Redan från början har konferensdelen varit en av mässans viktiga hörnstenar. Nordic Rail är en viktig arena där järnvägens villkor diskuteras. Här får deltagarna fördjupa sig i högaktuella ämnen genom nyckelseminarier, fackseminarier och utställarseminarier. Detta gör att Elmia Nordic Rail fungerar både som en viktig informationskälla och som ett betydande diskussionsforum.

Annonser: