Mässnyheter

Ett ”demonstrationståg” för snällare busschaufförer.

Det har länge handlat om bussar, sträckningar och att hålla en tight tidtabell. Men under seminariet "Vem äger relationen med resenären?" var kunden i fokus. 
– När vi väl har byggt ut kollektivtrafiken till max är vi ganska överens i branschen om att nästa steg är kundorienterad, sade Henrik Dagnäs, marknadsdirektör på Nobina.

07 oktober 2015 Läs mer
Katarina Thorvaldsson och Ronald Eiman på var sin sida om Peter Uneklint på Trafikverket.

Östlig riktning eller västlig riktning – hur ska egentligen höghastighetsbanan dras söder om Jönköping? Den frågan diskuterades under seminariet "Stadskampen" på Elmia Nordic Rail. – Oavsett dragning kommer det att gynna hela regionen, säger Kristina Thorvaldsson från Växjö kommun och Nätverket Höghastighetsbanan.

07 oktober 2015 Läs mer
Per Gunnar Andersson, vd, Trivector Traffic

Utbyggda spårvagnsnät är lika med framtid. Det är de nordiska länderna tveklöst överens om. Och visst går det framåt, men inte i önskad takt. Under tisdagens nyckelseminarium på Nordic Rail, om Nordens spårvägar, levererades både hopp och skepsis.

07 oktober 2015 Läs mer
Yu Xing, chefsingenjör på Siyuans internationella avdelning.

Processen går alldeles för långsamt. Det menar Yu Xing, chefsingenjör på Siyuans internationella avdelning, och han pratar givetvis om höghastighetsbanor i Sverige.
– Vi kan bygga det på fem år, säger han.

07 oktober 2015 Läs mer
Bild från konferensen 2013

Elmia kan i år erbjuda de som inte är på plats i Jönköping att ta del av våra nyckelseminarier via direktsändningar på webben. Missa inte seminarierna som det pratas om, registrera dig idag.

06 oktober 2015 Läs mer
PG Andersson, vice VD, Trivector Traffic, konsultbolag inom hållbara transporter.

Framtidens urbana kommunikationer i Norden stavas spårvägar. Finland, Danmark och Norge är redan långt framme med nya projekt – men Sverige släpar efter.

I höst samlas de nordiska experterna på Elmia Nordic Rail för att diskutera spårvägarnas unika möjligheter som transportmedel i städerna.

02 oktober 2015 Läs mer

Swissrail åker till Elmia Nordic Rail för att sätta den schweiziska järnvägsindustrin på kartan.

– Marknaden i Skandinavien fortsätter att växa och det finns många intressanta projekt på gång, säger Michaela Stöckli, vd, Swissrail Industry Association.

03 juni 2015 Läs mer
Marie Israelsson

Om fem år ska Sundsvall Logistikpark vara färdigbyggd. Under Elmia Future Transport presenteras fördelarna med den nya kombiterminalen – och möjligheterna som uppstår för transportbranschen.

03 juni 2015 Läs mer
Motalabron

I höst arrangeras Elmia Nordic Road för första gången. Det är en helt ny mässa som hålls 6­–8 oktober samtidigt som Elmia Future Transport och Elmia Nordic Rail.

– Det känns som en spännande arena som ligger helt i linje med vår verksamhet, säger Daniel Tegin, affärsutvecklare inom sektor asfalt på NCC Roads.

03 juni 2015 Läs mer