Gruse Maskin & Teknik AB

20 meter mast på Norddrill

I Gruses utemonter kommer Norddrills besökare att få chans att se en Casagrande C16XP – en borrigg av den lite större typen med 20 meter hög mast och en matchvikt på runt 40 ton. Den är runtomsvängande och helt radiostyrd och maskinen på mässan har ett klämbord för rör upp till 508 mm samt en rotation som ger upp till 55.000 Nm.
Borriggen som visas på mässan är redan såld till Ahlqvist Brunnsborrning och bröderna Fredrik och Andreas som driver företaget vittnar om växande efterfrågan på maskiner som kan utföra komplicerade borrningar av rör i stora dimensioner.

”Det finns många som tillverkar och säljer stora maskiner, men vi valde Casagrande C16XP för att det är en robust och smidig borrmaskin designad för just grova dimensioner och djupa rördrivningar med stor precision.” säger Andreas Backhammar, VD på Ahlqvists Brunnsborrning AB.

Som de flesta runtomsvängande maskiner kan C16 borra i vinkel bakåt över maskinen, men i Ahlqvists ”specialversion” kan man dessutom borra med upp till 8 graders lutning åt sidan. Detta i kombination med en stark 6-växlad rotationsenhet ger en kraftfull och flexibel borrigg för de stora jobben.

Varmt välkomna till Gruses monter för mer information!

http://www.mynewsdesk.com/se/gruse/news/aarets-stoersta-borrigg-saald-till-ahlqvists-brunnsborrning-217784?utm_campaign=channel&utm_source=facebook&utm_medium=referral
Publicerad
2017-03-24
Bilder