Här fokuserar vi kring ordet Smaka. Här presenteras mat. Man upplever, inspireras och smakar. Här finns maten som inte bara smakar gott, utan gör gott.

Det är här besökarna provsmakar och testar olika typer av mat. Förutom provsmakningar, blir det tävlingar, workshops och inspiration. Det är här man får släppa lös sina sinnen som smak, lukt, syn, känsel och hörsel.  

Hållbar matlagning i centrum 
På scenen vid temat Smaka visar kocken exempel på hållbar matlagningFörhoppningsvis något för alla smaklökar. Du kan inspireras av grönt i säsong, eller hur du ska tillaga ett helt djur med minimalt med matsvinn.  

Vill du nätverka? 
Under helgen öppnar vi upp mässan även för allmänheten. Det är för att du ska kunna få komma hit och smaka och inspireras. Det bästa nätverkandet är kanske att ta med din bästa vän, en god granne eller familjen. Vi vill att ni smakar tillsammans. 

Här kan du prata om: 
Under området Smaka snackar vi råvaror och tillagning, kanske vill du ventilera kockens tips, eller fördjupa dig i kunskaper kring minskat svinn i matlagningen. 

Produkter inom följande områden får marknadsföras inom området Smaka:

  • Livsmedel från Sverige eller med tydlig hållbarhetsstämpel.
  • Organisationer och nätverk som samlar små- och medelstora livsmedelsföretag eller jobbar med utveckling av livsmedelsföretagandet.
  • Upplevelser inom matområdet som kurser, restaurangverksamhet, utbildningar m.m.
  • Mötesplatser/försäljningsställen för mat, både fysiska och digitala.
  • Tjänster, rådgivning, information och utbildning inom området

Besökargrupper på mässan

  • Lantbrukare, odlare och livsmedelsproducenter
  • Livsmedelsföretag 
  • Livsmedelshandeln 
  • Restaurang och offentliga kök 
  • Tjänstemän inom lantbruk/livsmedel/klimat 
  • Politiker
  • Studenter
  • Konsumenter (under allmänhetens dagar: lördag och söndag)

Elmia-Matbruk-kretslopp-1000x974px.jpg

Läs mer om område Producera

Läs mer om område Förädla

Läs mer om område Återbruk