21 - 23 okt 2021

Område Smaka

I Hall C fokuserar vi kring ordet Smaka. Här presenteras mat. Du upplever, inspireras och smakar. Här finns maten som inte bara smakar gott, utan gör gott.

Det är här du provsmakar och testar olika typer av mat. Förutom provsmakningar, blir det tävlingar, workshops och inspiration. Det är här du får släppa lös dina sinnen som smak, lukt, syn, känsel och hörsel.  

Hållbar matlagning i centrum 
På scenen vid temat Smaka visar kocken exempel på hållbar matlagningFörhoppningsvis något för alla smaklökar. Du kan inspireras av grönt i säsong, eller hur du ska tillaga ett helt djur med minimalt med matsvinn. Vilken typ av Matbrukare är du? 

Vill du nätverka? 
Den 23 oktober öppnar vi upp mässan även för allmänheten. Det är för att du ska kunna få komma hit och smaka och inspireras. Det bästa nätverkandet är kanske att ta med din bästa vän, en god granne eller familjen. Vi vill att ni smakar tillsammans. Kanske ni blir andra Matbrukare efter ett besök på Elmia Matbruk? 

Här kan du prata om: 
Under området Smaka i Hall C snackar vi råvaror och tillagning, kanske vill du ventilera kockens tips, eller fördjupa dig i kunskaper kring minskat svinn i matlagningen. 

Läs mer om område Producera

Läs mer om område Förädla

Läs mer om område Återbruk