Elmia Matbruk flyttas till 2023

Matbruk I Guldpartner-LRF.jpg

Matbruk I Silverpartner-VÄXA.jpg

Matbruk I Bronspartner-NewHolland.jpg

Partner 1-3.jpg

Partner 4-6_1920x230.jpg

Elmia Matbruk flyttas till 2023

Med anledning av rådande restriktioner och dess påverkan på allmänna sammankomster kommer Elmia Matbruk 2021 inte att kunna genomföras fysiskt som planerat. Beslutet har fattats efter noga övervägande och i dialog och samråd med partners.

Men intresset för mat- och klimatfrågor är fortsatt stort och högaktuellt. I samverkan med Klimatrådet arrangerar vi Klimatkonferensen digitalt den 22 oktober med temat ”Mat och klimat” där du är välkommen att ta del av samtal med sakkunniga föreläsare.

Vi ser därefter fram emot att lyfta några av mat- och klimatfrågorna under Elmia Lantbruk i oktober 2022 och därefter att samla branschens aktörer, och hälsa alla som aktivt arbetar med en hållbar livsmedelsproduktion välkomna till Elmia Matbruk 19-21 oktober 2023.

/globalassets/bilder/massor/matbruk/matbruk-logo-video.jpg
/globalassets/bilder/massor/matbruk/2020/klimatveckan_22okt_1920x1080.jpg

Välkommen till Klimatkonferensen 2021

Årets tema på Klimatkonferensen är "Mat och klimat" och här får du lyssna till spännande samtal från ledande personer inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Bland annat medverkar:

Charlotta Szczepanowski, chef hållbarhet och kvalitet COOP
Svante Axelsson, nationell samordnare Fossilfritt Sverige
Jens Berggren, hållbarhetsexpert Lantbrukarnas riksförbund
Åsa Sjöström, Verksamhetsledare nationellt centrum för klimatanpassning SMHI

Moderator för Klimatkonferensen är Catarina Rolfsdotter. TV-kocken Lisa Lemke är konferensens "matsvinnskock" och inspirerar kring klimatsmarta maträtter och menyer.

Klimatkonferensen är en kostnadsfri, digital sändning från Studio Elmia under förmiddagen 22 oktober. 
Läs mer och anmäl dig till Klimatkonferensen redan idag (extern länk)

KärnO – samarbete på slätten gav unik ny produkt
7 jun 2021
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
Hagshultskossorna – cirkulärt tänk på Sveriges enda kopensionat
26 maj 2021
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan
11 maj 2021
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
LRF tar plats som guldpartner på Elmia Matbruk
26 mar 2021
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.
Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö
19 nov 2020
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad! Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har de...