Elmia Matbruk

Branschmässan som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat

Matbruk I Guldpartner-LRF.jpg

Matbruk I Silverpartner-VÄXA.jpg

Matbruk I Bronspartner-NewHolland.jpg

Partner 1-3.jpg

Partner 4-6.jpg

God mat för människa och miljö

Jobbar du i en bransch där livsmedel produceras, förädlas, konsumeras eller återbrukas? Vill du att mat inte bara ska smaka gott – utan även göra gott för både människa och miljö? Letar du inspiration, vill vidga ditt nätverk och göra nya, goda affärer? Då ska du ställa ut på Elmia Matbruk.

I mer än 60 år har vi på Elmia samlat lantbrukets aktörer på våra mässor. År efter år. Med den kunskapen i ryggen, och med fötterna i myllan, breddar vi nu perspektivet och tar ett stort kliv mot en helt ny mässa. Elmia Matbruk är den enda mässan som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Vi samlar alla aktörer som ligger i framkant och jobbar med en hållbar livsmedelsproduktion. Mässan är indelad i fyra områden i ett cirkulärt tänk; från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion. 

Elmia Matbruk är främst en fackmässa och mötesplats för branschen. På lördagen och söndagen öppnar mässan även för allmänheten. Alla som är intresserade av smakupplevelser, hållbarhetsfrågor och primärproduktion och svenska livsmedel är välkomna.

Karin Nalbin, vice ordförande i LRF:s regionstyrelsen i Jönköping län och ansvarig för konsument- och livsmedelsfrågor
LRF har, med alla sina livsmedelsproducerande företagare, en självklar plats på Elmia Matbruk.
Karin Nalbin, vice ordförande i LRF:s regionstyrelsen i Jönköping län och ansvarig för konsument- och livsmedelsfrågor
Adam Svensson, ansvarig Mat och Dryck FC Gruppen
Arbetar ni liksom oss med hållbar matproduktion? Då får ni inte missa Elmia Matbruk.
Adam Svensson, ansvarig Mat och Dryck FC Gruppen
Carolina Axelsson, mässansvarig Elmia Matbruk
Elmia Matbruk blir mötesplatsen för en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion.
Carolina Axelsson, mässansvarig Elmia Matbruk
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
LRF tar plats som guldpartner på Elmia Matbruk
26 mar 2021
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.
Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö
19 nov 2020
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad! Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har de...
Superfood från Småland
14 okt 2020
Nu har du chansen att lära dig mer om hälsosam och närproducerad mat. Den efterfrågade föreläsningen ”Superfood från Småland” är tillbaka. Sist den genomfördes fick inte alla deltagare plats. Den 21 oktober klockan 9 kör vi föreläsningen digitalt. Den är öppen för alla intresserade samt är avgift...
Digitalt frukostmöte om mat under Klimatveckan
17 sep 2020
Den 16–23 september hålls Klimatveckan i Jönköpings län. Elmia anordnar under veckan det digitala frukostseminariet ”God mat för människa och miljö”. Det är den nya mässan Elmia Matbruk som då lyfter frågor om hållbar matinnovation och livsmedelsproduktion i länet.
Krävs det en kris för att lyfta livsmedelsbranschen som en samhällsviktig funktion?
25 jun 2020
Koppla upp dig gratis till den digitala mötesplatsen Elmiadalen för att ta del av programpunkten om livsmedelsbranschen via livestream.