Elmia Matbruk

En mässa som tar ett helhetsgrepp om mat och klimat

God mat för människa och miljö

Jobbar du i en bransch där livsmedel produceras, förädlas, konsumeras eller återbrukas? Vill du att mat inte bara ska smaka gott – utan även göra gott för både människa och miljö? Letar du inspiration, vill vidga ditt nätverk och göra nya, goda affärer? Då ska du ställa ut på Elmia Matbruk.

I mer än 60 år har vi på Elmia samlat lantbrukets aktörer på våra mässor. År efter år. Med den kunskapen i ryggen, och med fötterna i myllan, breddar vi nu perspektivet och tar ett stort kliv mot en helt ny mässa. Elmia Matbruk är den enda mässan som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Vi samlar alla aktörer som ligger i framkant och jobbar med en hållbar livsmedelsproduktion. Mässan är indelad i fyra områden i ett cirkulärt tänk; från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion. 

Elmia Matbruk är främst en fackmässa och mötesplats för branschen. På lördagen och söndagen öppnar mässan även för allmänheten. Alla som är intresserade av smakupplevelser, hållbarhetsfrågor och primärproduktion och svenska livsmedel är välkomna.

/globalassets/bilder/massor/matbruk/matbruk-logo-video.jpg

Matbruk I Guldpartner-LRF.jpg

Matbruk I Silverpartner-VÄXA.jpg

Matbruk I Bronspartner-NewHolland.jpg

Partner 1-3.jpg

Partner 4-6_1920x230.jpg

KärnO – samarbete på slätten gav unik ny produkt
7 jun 2021
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
Hagshultskossorna – cirkulärt tänk på Sveriges enda kopensionat
26 maj 2021
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan
11 maj 2021
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
LRF tar plats som guldpartner på Elmia Matbruk
26 mar 2021
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.
Hållbart kött till julmaten - vi pratar om hållbarhet, kött och klimat, hälsa och miljö
19 nov 2020
Vad du ställer på ditt julbord påverkar inte bara dig och dina nära, utan också din omvärld, helt nära eller på andra sidan jorden. Dina val gör skillnad! Svenskt naturbeteskött framhålls som det mest hållbara valet, vid sidan av viltkött. Men vad är det, hur framställs det, vilka fördelar har de...