Nyheter från våra utställare

I Norden sker årstidsväxlingarna blixtsnabbt och från att ha haft närapå dagsljus hela nätterna igenom blir dagarna plötsligt kortare och kortare och med det kommer behovet av bra belysning. Finska Nordic Lights utgår från nordiska förhållanden i utvecklingen av sina arbetslampor och med den nya KL-serien kan vi presentera ännu en bra lösning för heavy duty arbetsbelysning.
25 augusti 2016 Läs mer
Under Elmia Lastbil den 24-27 augusti kommer IT-företaget Hogia att visa upp sin transportlösning som möjliggör en helt papperslös administration av transportuppdrag. Lösningen digitaliserar hela flödet från order till faktura.
24 augusti 2016 Läs mer
Den elektroniska utrustningen i och på fordon är beroende av batterier med hög kapacitet för att kunna prestera på topp. När fordon står på tomgång dräneras batterierna på kraft och deras kapacitet minskar. Med hjälp av R124 Batterirekonditionerare kan livslängden förlängas med flera år och fortsatt hög köldstartseffekt – vilket sparar tid, pengar och miljö.
22 augusti 2016 Läs mer
Besiktningsportalen

Men Besiktningsportalen för företagskunder får du enkelt koll på hela fordonsparken. Anmäl dig till den kostnadsfria portalen redan idag!

Ladda ner vår kostnadsfria mobil-app "Opus Bilprovning" för att underlätta ditt fordonsägande!
22 augusti 2016 Läs mer
Äntligen kan du byta ut dina halogen- eller xenonlampor mot LED-lampor från LEDSON! LED-lamporna är upp till dubbelt så starka som vanliga halogenlampor, och har en livslängd utöver det vanliga!
19 augusti 2016 Läs mer
LEDSON har redan två populära LED-extraljus, men nu kan LEDSON stoltsera med sitt kommande, tredje extraljus som är 9" och har inbyggt p-ljus!
19 augusti 2016 Läs mer
Tycker du också att arbetsbelysningen som finns på marknaden inte riktigt räcker till? Då kan LEDSON hjälpa dig! De presenterar nu två stycken ramper på hela 105 cm och 240W!
19 augusti 2016 Läs mer
Fordonskontrolls senaste tjänst, Verkstadsportalen visas upp på Elmia Lastbil 2016
19 augusti 2016 Läs mer
InnoNet AB som är innovationsbolaget bakom P-LIGHT produkterna, släpper en ny version av sin P-LIGHT Magnum.
19 augusti 2016 Läs mer
SKF introducerar Lincoln P502 en ny kompakt smörjpump på den svenska marknaden speciellt anpassad för kommersiella väg- och transportfordon och anläggningsmaskiner. Pumpen kan leverera smörjmedel till progressiva centralsmörjsystem eller direkt till två individuella smörjpunkter.
19 augusti 2016 Läs mer
Tiden med handböcker och blanketter i pärm är förbi. Under Lastbilsmässan 2016 lanserar transPA nya smarta funktioner som du och din personal enkelt tar del av via mobilen och som kommer att underlätta ditt arbete med handböcker, kvalitetssäkring, behörighetskontroll samt tillbuds-, fel-, och avvikelserapportering.
18 augusti 2016 Läs mer
Innovativt varningsljus för t.ex. maskiner med utsvängande bakpartier eller lastbilar med baklyft! Lyktan lyser upp ett begränsat område med rött ljus, som uppmärksammar folk på att det är farligt område! Besök oss i monter B04:60 för att se den i verkligheten!
17 augusti 2016 Läs mer
Mycket enkelt sätt att få din interiörsbelysning att blinka till musik! I kittet finns fyra st självhäftande LED-lister som du styr med en fjärrkontroll och som blinkar/skiftar färg i takt till musiken!
17 augusti 2016 Läs mer
Ett kit med fyra LED-lister och kontrolldosa, där du styr färgen på listerna med din mobiltelefon!
17 augusti 2016 Läs mer
Unikt i Sverige kan vi presentera den röda torpedlampan! Den ser precis ut som en "vanlig" kromad torpedlampa då den har klart glas, men har röda dioder.
17 augusti 2016 Läs mer
Häftig stylingdetalj som enkelt monteras på din lastbil. Perfekt för att styla strålkastare, interiör, med mera.
17 augusti 2016 Läs mer
SafeGrip är en snabbmonterad hjulbrodd i universalstorlek. Produkten är tillverkad i formbar och köldtålig TPU-plast med broddar i metall och plast. Materialet är skonsamt mot däck och fälg och kan användas året om på alla typer av däck.
17 augusti 2016 Läs mer
Marknaden för belysning växer hela tiden i och med ny teknik och smarta lösningar. ABKATI har ambitionen att alltid ligga i framkant och ta in nya produkter som möter våra kunders högt ställda krav.
16 augusti 2016 Läs mer
Kom och se på vårt nya FNA-klassade skåp med öppningsbar sida.
11 augusti 2016 Läs mer
KGK lanserar ny unik verkstadsladdare från CTEK!
10 augusti 2016 Läs mer
Ny smartare kran äntligen i Sverige!
08 augusti 2016 Läs mer

BlazeCut är ett självutlösande eldsläckningssystem för alla typer av fordon, båtar och elskåp. Den formbara slangen är enkel att montera, använd buntband och böj slangen så den passar i t.ex. motorutrymmet eller elskåpet.

03 augusti 2016 Läs mer

Nya Dräger Alcotest 3820 är den första alkomätaren som är godkänd mot den professionella standarden och som riktar sig mot den privata marknaden. Att bara vara godkänd mot den privata standarden möter varken de svenska lagkraven eller Drägers egna krav på mätsäkerhet.

03 augusti 2016 Läs mer

Flykthuvor är ett lagkrav från Arbetsmiljöverket (AFS2010:1 Berg- och gruvarbete) och gäller samtliga fordon som i någon form arbetar eller transporterar i entreprenader under mark.

03 augusti 2016 Läs mer
Zetterbergs Industri AB har nu tecknat ett avtal med Heil Farid om att bli exklusive distributör för hela Heil Farid's produktprogram i Sverige, Norge och Finland.
07 juli 2016 Läs mer
Nordicc lanserar chassikjol med platsbesparande busshängd lucka på verktygslådan.
22 juni 2016 Läs mer
Nordicc lanserarnu sitt konsept av 500mm långa boattails för montering på trailers.
22 juni 2016 Läs mer
Kommunicera säkert med produkter från Malux.
16 juni 2016 Läs mer
Unimers flisbilsspännare (Art.nr 112528 / 112430) är tillverkade av elastiskt naturgummi.
15 juni 2016 Läs mer
Unimers spännband är tillverkat av elastiskt naturgummi med metallkrok och bygel.
15 juni 2016 Läs mer
Vår första säsong som återförsäljare av Eberspächer Hydronic vattenvärmare har varit en stor succé. Nu kompletterar vi vårt sortiment av värmeprodukter från Eberspächer med luftvärmarna Airtronic.
15 juni 2016 Läs mer
VBG's MFC-koppling, som möjliggör automatisk till- och frånkoppling av efterfordon, lanseras nu även till
dolly. Detta ger flera möjligheter för bättre arbetsmiljö samt lägre driftskostnader och miljöpåverkan.
13 juni 2016 Läs mer
Oktanol och RME utgör tillsammans det nya bränslet, Verdis Polaris™ Vintra, vilket ger ett vässat biobränsle som dessutom breddar basen av råvaror till biobränsletillverkning. Bränslet är tillverkat av rapsolja samt metanol och oktanol, som båda kommer från svensk skogsråvara.
17 maj 2016 Läs mer
ABKATI har under många år haft ett nära samarbete med ABL Lights som är en av världens ledande tillverkare av belysning för byggen, gruvdrift, jordbruk, skogsbruk, lastbilar och arbetsfordon.
12 maj 2016 Läs mer
ABKATI breddar nu sitt redan omfattande sortiment med produkter från högteknologiska DEFA. Det lagerhållda programmet som innehåller bl.a. motorvärmare, kupévärmare, batteriladdare och styrenheter täcker de vanligast förekommande fordonstyperna.
03 maj 2016 Läs mer
JOAB satsar stort i en ny svetsrobotanläggning för sin produktion av lastväxlare i sin fabrik i Melleruds Kommun.
07 april 2016 Läs mer
JOAB ingår ett samarbete med Europas största sopbilstillverkare, tyskägda Faun/Zoeller och får härigenom ett än mer komplett och omfattande produktprogram att erbjuda marknaden.
Samarbetet innefattar alla de nordiska länderna och såväl befintliga som nytillkomna produkter kommer att säljas under JOABs varumärke.
07 april 2016 Läs mer
JOAB har som första påbyggarföretag i Sverige blivit certifierat av MAN Truck & Bus. Certifikatet är en kvalitetsstämpel från MAN och därmed en signal till de svenska lastbilskunderna att JOAB är en leverantör av påbyggnader med mycket hög kvalitet.
07 april 2016 Läs mer
JOAB går starkt och sätter omsättningsrekord till över en halv miljard år 2015.
Man behöver därför öka kapaciteten och gör nu sin största satsning någonsin och investerar 50 miljoner i utökad monteringskapacitet.
07 april 2016 Läs mer

Dessa nyheter har skickats in av våra utställare. Elmia tar därför inget ansvar för texternas innehåll. Vid frågor vänligen kontakta respektive utställare.