Nyheter från våra utställare

Har din verksamhet någon form av förorenat vattenutsläpp, som kan påverka miljön?
23 augusti 2018 Läs mer
Nu introduceras Vehco Vision Mobile, en flexibel Androidskärm för användning i kommersiella fordon. Skärmen används tillsammans med fordonsdatorn Vehco Connect för att visa information för föraren från fordonet, färdskrivaren eller kontoret. Den nya skärmen har inbyggd kamera och modem som gör att den kan användas utanför fordonet i förarens arbete. För transportföretaget innebär det större flexibilitiet men inte på bekostnad av produktivitet och säkerhet, då Vehco på Vision Mobile erbjuder en fullt kontrollerad miljö fri från virus, oönskad nedladdning av externa appar och okontrollerade uppdateringar.
22 augusti 2018 Läs mer
Idag, på Nordens största lastbilsmässa Elmia Lastbil visar den svenska startupen Rumblestrip för
första gången sin produkt Ecosense Trailer Assist, där artificiell intelligens används för att minska
lastbilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med i snitt 3%.
22 augusti 2018 Läs mer
Under våren 2018 startade NCC ett stort vägprojekt några mil från Östersund i Jämtland, som kommer pågå under 1,5 år. Väg 321 mellan Svenstavik och Hallen ska rustas upp. Detta är en viktig transportled för både tung trafik och turisttrafiken till Bydalen och Åre. Logistikföretaget Reaxcer vann upphandlingen. Ett av kraven NCC angav inför upphandlingen var att underleverantören skulle jobba enligt Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard ”BEAst”.
21 augusti 2018 Läs mer
För två år sedan lanserade Cranab i Vindeln sitt kranprogram för lastbilar och krantillverkaren breddar nu programmet med en ny gripserie helt anpassad för lastbilskranar samt TZ18, programmets största kranmodell hittills. För den svenska marknaden visas produkterna för första gången på mässan Elmia Lastbil i Jönköping 22-25 Augusti.
21 augusti 2018 Läs mer
CMT-gruppen förvärvar Parator och skapar en ny konkurrenskraftig samarbetspartner med försäljningsresurser i hela Norden.
21 augusti 2018 Läs mer

DAF Trucks och TRP - Truck Related parts presenterar genom sin generalagent Nordic Truckcenter Group, - Ett helt nytt servicekoncept för den svenska marknaden, Nya Nordiska modeller, Nytt ledarskap samt världslansering av den helt nya DAF CF / XF 8x4 - Tridem.

20 augusti 2018 Läs mer
Pierre Lahutte, IVECO´s brand president

IVECO:s innemonter vid Lastbil 2018 på Elmiamässan i Jönköping kommer att vara ett lågutsläppsområde – 100 procent dieselfritt – och visa upp ett fullständigt utbud av alternativa CNG- och LNG-fordon tillgängliga på marknaden idag för alla uppdrag, från passagerartransporter till fjärrgodstransporter.

IVECO`s Brand President Pierre Lahutte och Håkan Jönsson, business director för Iveco North Europe & Baltics, kommer att hålla en presskonferens onsdagen den 22 augusti, klockan 11.30 i IVECO´s innemonter: D02:72.

20 augusti 2018 Läs mer

Fors Industrier AB lanserar ett nytt redskapsfäste som ger föraren oanade möjligheter att manövrera sin maskin.

17 augusti 2018 Läs mer
Autokaross i Floby AB i samarbete med Bennes-JPM.
16 augusti 2018 Läs mer
Lab 1886

Till årets upplaga av ELMIA Lastbil kommer Mercedes-Benz innovationsenhet Lab1886 med en lastbil som kommer att köra själv på ett inhägnat område. Man arrangerar också en serie workshops där man ska diskutera självkörande fordon med svenska företag.

16 augusti 2018 Läs mer
LO:CO är elsystemet som gör varje lastbilspåbyggare till en programmerare. Med endast en smartphone kan påbyggaren programmera allt ifrån lastbilens roterande varningsljus till avancerade hydraulikstyrningar. Systemet är utvecklat i Sverige av Future Controls och lanseras vid lastbilsmässan på Elmia den 22 augusti.
16 augusti 2018 Läs mer
Ferdfelt lanserar tillsammans med Truck-Lite, som är en av världens största leverantörer av kommersiell bilbelysning och ansvarar för några av de mest innovativa LED-belysningstekniker, spegelsystem och släpvagnskonstruktioner en helt ny innovativ baklampa.
15 augusti 2018 Läs mer
I år kommer vi återigen att ställa ut våra säkerhetsprodukter från Brigade på ELMIA LASTBIL 2018 i Jönköping i monter B03:44. Där kan man se det senaste från Brigade och Truck-Lite och få information på vad vi kan erbjuda för säkerhetslösningar som
15 augusti 2018 Läs mer
Kom och träffa hela familjen HIAB, MULTILIFT, MOFFETT, ZEPRO, LOGLIFT och JONSERED. Hiab kommer att presentera nya innovationer och servicenyheter samt de senaste produktlanseringarna
15 augusti 2018 Läs mer
Nu kommer det bli enklare för åkerier att planera transportuppdrag och ge ökad service till sina kunder. Hogia lanserar en ny produktserie i molnet, Hogia Moveit som ska hjälpa åkerier att effektivisera sin transportplanering. Via en app får förarna information om när containern ankommer terminalen och väntetiden utanför terminalen kan minimeras.
14 augusti 2018 Läs mer
Vi lanserar nu ZEPRO Clearoil Filter som håller oljan i din lyft ren under längre tid.
ZEPRO Clearoil Filter tar upp allt från smuts och föroreningar till kondens och förhindrar att ispartiklar bildas vid kallt väder. I och med att oljan hålls ren minskar slitaget på de hydrauliska delarna i lyften och ger ett mer välmående system. Byt olja vart tredje år i stället för varje. Optimera tidsåtgången och spara tid genom att kombinera service och oljebyte.
14 augusti 2018 Läs mer
På årets stora branschmässa Elmia Lastbil lanserar ABKATI NBB Alpha 225 LED och NBB Alpha 175 LED – LED-extraljus som kombinerar förstklassig teknik med design utöver det vanliga.
13 augusti 2018 Läs mer

Under Elmia Lastbil kommer Pneutecs system Airtube att introduceras på den skandinaviska marknaden.

09 augusti 2018 Läs mer
NORDICC visar upp sitt program av aerodynamiska produkter och hjälpmedel som går under varumärket Glasdesign Aerodynamics.
06 augusti 2018 Läs mer

Hutchinson Tire Shield skyddar däckets svagaste del - däckväggen - från allvarliga snitt, stick- och skrapskador.

04 juli 2018 Läs mer

Säker fastsättning utan svetsning, borrning eller skruvning. Demonstreras på Lastbil 2018 Monter D05:42

28 juni 2018 Läs mer
Plogstyrsystem med flerfunktions möjligheter.
25 juni 2018 Läs mer
Kom och prova våran nya massagekudde!
20 juni 2018 Läs mer
Med MBT 5250 från tyska MAHA kan du utföra bromstest av fordon med upp till 18 tons axeltryck, utan fast installation och kostsamma byggåtgärder. Och du styr allt trådlöst via en surfplatta.
20 juni 2018 Läs mer
VBG - Symbolen för säker sammankoppling

När allt hänger ihop i smart system som ger större nytta!

Förutom att optimera enskilda produkter och komponenter lägger vi stor vikt vid att få dem att samverka och fungera optimalt tillsammans i ett flexibelt system. Det här ger stora fördelar för såväl påbyggare som användare och ägare. När du sparar tid och kostnader i flera led får du en låg total ägandekostnad trots högsta möjliga kvalitet.
20 juni 2018 Läs mer
På Elmia Lastbilsmässan presenterar PMH-hallen nu Climathallen i monter B06:26 som är det senaste tillskottet i företagets breda utbud av flexibla lagerhallar anpassade till alla typer av lokalbehov och användningsområden. PMH Climathall är framtagen till användaren som behöver en enklare isolerad lokal.
20 juni 2018 Läs mer
Stödbensplattor
20 juni 2018 Läs mer
Lyftspridare Aluex
20 juni 2018 Läs mer
En ny unik takstolslyft TL
20 juni 2018 Läs mer

Dessa nyheter har skickats in av våra utställare. Elmia tar därför inget ansvar för texternas innehåll. Vid frågor vänligen kontakta respektive utställare.