Publikfest när Elmia Lastbil bjöd på världspremiärer

Elmia Lastbil i Jönköping blev en underbar publikfest i strålande sensommarväder. Mässan började med stor succé när Scania hade världspremiär på sin nya generation lastbilar.
– Det var enormt roligt att Scania valde att premiärvisa sin nya lastbil på Elmia. Det visar på mässans styrka och genomslagskraft på marknaden. Som om det inte vore nog med det så hade vi Boije Ovebrinks ”The Iron Knight” med hos Volvo. Världens snabbaste lastbil som toppar 276km/h. Mässan är verkligen en angelägenhet för hela branschen, säger Annika Brandin, mässansvarig för Elmia Lastbil.

Sedan starten 1983 har Elmia Lastbil vuxit sig allt större och Scania valde denna mässa för sin världspremiär av en ny generation lastbilar. Och det blev en supersuccé. Trycket kring den nya lastbilsserien överskred alla tänkbara förväntningar. 
– Här är värmen, här är närheten till kunderna och här möter vi människorna som kör våra fordon. Det är enormt, konstaterade Scanias kommunikationschef Peter Kaméus lyriskt.

Antalet utställare under de fyra dagarna har varit 415 och den totala utställningsytan överskred 75 000 kvm vilket är betydligt större än föregående mässa. Förutom utställarnyheter har Elmia Lastbil, tillsammans med sina samarbetspartners, Trailer och Svensk Åkeritidning, bjudit på bland annat ett omfattande debatt- och diskussionsprogram, seminarier, skoltävlingar och SM i manöverprov och krankörning och givetvis den stora publikfavoriten Nordic Trophy.
– Årets mässa har varit en klockren fullträff för både utställare och besökare. Det märks att det här är en bransch som intresserar många och är på uppgång. Elmia Lastbil är mässan för alla som är intresserade av lastbilar och åkeribranschen i stort som smått, säger Annika Brandin.

Välkommen till Elmia Lastbil 22-25 augusti 2018!

Fakta Elmia Lastbil 2016
Antal besökare: 34463
Antal utställare: 415

För mer information om Elmia Lastbil kontakta:

Annika Brandin, mässansvarig, tel: 036-15 20 05, annika.brandin@elmia.se

Publicerad
2016-08-29
Bilder