Nytt däck för tuffaste terrängen

Nya varumärket Dayton. En helt ny serie on/off-däck. Och två nya vinterdäck. Allt det premiärvisar Bridgestone på Elmia Lastbil. Vinterstyrdäcket W958 för 10-tons axel får lite extra uppmärksamhet i montern.
– Det är ett helt nytt däck som tål mer stryk och som är gjort för tyngre ekipage, säger Thomas Nilsson, säljare på Bridgestone.

Bridgestone W958 för både 9- och 10-tons styraxel i 385/65 R 22,5 snurrar fint på en piedestal i Bridgestones monter. Däcket har tidigare funnits för 9-tons axel, men är nu uppgraderat.
– Det normala är ett däck för 9-tons axel och nyheten är att det här däcket klarar av en 10-tons axel. På så sätt är den mer anpassad för hård hantering, som exempelvis en timmerlastbil som kör i tuff terräng, säger Thomas Nilsson.

Bridgestone satsar stort på Elmia Lastbil och montern är uppdelad i två delar där Bridgestone är på ena sidan och Bandag på den andra. Bandag är en del av Bridgestone-koncernen och tillverkar regummerade lastbilsdäck.
– Det här är den absolut viktigaste mässan för oss och vi satsar rejält med bland annat en VIP-lounge på ovanvåningen. Här nere på golvet visar vi däcken och sedan kan vi gå upp med kunderna och prata i lugn och ro tillsammans, avslutar Thomas Nilsson.

Publicerad
2016-08-24
Bilder