MAN kliver in på ny marknad

I MAN:s monter är det något klarrött som lyser upp bland alla lastbilar. En närmare titt avslöjar att det är deras första brandbil på den svenska marknaden.
– Vi behöver synas på samtliga marknader, säger Peter Winbo, marknads- och kommunikationschef på MAN i Sverige.

Brandbilen – en räddnings- och släckbil – är byggd på en MAN TGL med manskapshytt. Påbyggnaden med släckdelen står den tyska firman Gimaex för och brandbilen är fullt utrustad för effektiv brandbekämpning i trånga miljöer. Med sig har den en kubik vatten. Vilket kanske kan låta lite, men tack vare det speciella släckskummet motsvarar det sju liter vatten. Södertörns brandförsvarsförbund har just haft utbildning med bilen och efter Elmia Lastbil rullar den upp till Nacka för sin första tjänstgöring.
– Vi är fortfarande ett litet företag i Sverige trots att vi har funnits här i 16 år. Det här är första steget för att komma igång med offentlig upphandling. Egentligen är det lite löjligt att vi inte är större i Sverige när vi är så stora nere i Europa, säger Peter Winbo.

I MAN:s stora monter är det så klart inte bara brandbilen som tar plats. Här finns även deras lastbilar i utföranden som vi är mer vana vid att se.
– Det går jättebra, vi har många besökare och alla är glada med tanke på vädret, avslutar Peter Winbo.

Publicerad
2016-08-26
Bilder
Peter Winbo bredvid brandbilen från MAN. Snart rullar den upp till nacka för tjänstgöring i Södertörns brandförsvarsförbund.