Joab visar upp hela bredden

En partner som finns med hela vägen. Det är budskapet som Joab förmedlar på Elmia Lastbil. I en välfylld och allsidig monter – som för dagen badar i flödande sol – visar Joab upp hela sin bredd.

Det är olika påbyggnader, typ liftdumpers, lastväxlare, skiftessystem, kranar och sopbilsaggretat, som är Joabs huvudsakliga sektor. Produkterna säljs till kommunala och privata återvinningsentreprenörer, men även till åkerier, lastbilstillverkare, lastbilsåterförsäljare och andra påbyggare.

Peter Olsson, vd på Joab, känner att företaget har en stark ställning.
– Successivt blir vi en bredare och allt mer komplett leverantör inom vårt segment. Jag tänker exempelvis på lastväxlar och sopbilar och även på kranar där vi växer väldigt mycket, säger han och påpekar:
– Vi har ett bra samarbete med chassileverantörerna och jobbar mycket med produktutveckling. Inte minst på elektroniksidan. Sedan är vi måna om att knyta ihop servicebehoven också.

Vill du säga att ni befinner er i en expansiv fas?

– Verkligen. Vi kommer snart att ta en ny monteringshall i befattning för 50 miljoner kronor i Göteborg. Vi flyttar in om tre veckor. Vi investerar även i vår produktionsanläggning i Mellerud för 4–5 miljoner kronor.
Joab har som företag en 53-årig levnadshistoria. Citatet ”Vi finns med hela vägen sedan 1963” återkommer flitigt på deras utställningsområde. Det är sälj- och marknadschefen Fredrik Ärlebo som regisserat montern.
– Vi vill naturligtvis visa produktbredden, men huvudtemat är att vi finns med hela vägen. När vi säljer våra produkter till kunden, det vill säga chauffören, så finns vi med. Vi hjälper till och stöttar när affären tar sin början för kunden och är sedan en partner hela vägen, beskriver Fredrik Ärlebo.

Att spegla företagets omfång har därför känts angeläget. Montern spänner över Joabs hela vidd: produktion, teknik, eftermarknad och försäljning.
– Vi har fått en bra produktmix. Vi visar hela vår palett. Sedan tycker jag att vi fått till vår indelning. Joab har många olika viktiga funktioner. Alla finns representerade. Varje avdelning har sin container. Kunderna som kommer in i montern möter många olika kompetenser. Just att vi lyckas presentera hela vår bredd är det som jag är mest stolt över, menar Fredrik Ärlebo.

Publicerad
2016-08-25
Bilder
Fredrik Ärlebo och Peter Olsson i det härliga solsken som strålar över Joabs monter.
Fredrik Ärlebo och Peter Olsson i det härliga solsken som strålar över Joabs monter.