Husbil på lastbil i personlig stil

En Volvo FH 500 som husbil? Jodå, det fungerar alldeles utmärkt. Hobby Fritid som berättar mer om sina specialbyggda fordon under Elmia Lastbil.
– Vi måste visa något exceptionellt som demofordon för att besökarna ska få upp ögonen, säger Nils Scheibling från Hobby Fritis i Tenhult.

Rymliga hästtransporter, rullande kontor eller garage och boende till racingstallet. Marknaden är inte helt obefintlig för Hobby Fritids specialfordon, berättar Nils Scheibling, inne i den monstruösa husbilen – eller ska vi kalla det huslastbilen?

Demoversionen på Elmia Lastbil är en Volvo FH 500 med genomgång från lastbilshytten till påbyggnaden. Det kompletta köket, vardagsrummet, de två toaletterna, duschen och tvättmaskinen vittnar om ett ändamål avsett endast för boende. Men varje specialfordon från Hobby Fritid är unik.
– Kunden bestämmer själv hur det ska se ut och vilket chassi som vi ska bygga på. Detaljer som antal sov- och sittplatser, om det ska finnas en slideout och om man vill ha garage är också sådant som kunden själv väljer. Sedan sätter vi samman det, säger Nils Scheibling.

Publicerad
2016-08-25
Bilder