Nyheter från våra utställare

Nemax Miljöhantering AB
Har din verksamhet någon form av förorenat vattenutsläpp, som kan påverka miljön?
Vehco AB
Nu introduceras Vehco Vision Mobile, en flexibel Androidskärm för användning i kommersiella fordon. Skärmen används tillsammans med fordonsdatorn Vehco Connect för att visa information för föraren från fordonet, färdskrivaren eller kontoret. Den nya skärmen har inbyggd kamera och modem som gör att den kan användas utanför fordonet i förarens arbete. För transportföretaget innebär det större flexibilitiet men inte på bekostnad av produktivitet och säkerhet, då Vehco på Vision Mobile erbjuder en fullt kontrollerad miljö fri från virus, oönskad nedladdning av externa appar och okontrollerade uppdateringar.
Rumblestrip
Idag, på Nordens största lastbilsmässa Elmia Lastbil visar den svenska startupen Rumblestrip för
första gången sin produkt Ecosense Trailer Assist, där artificiell intelligens används för att minska
lastbilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med i snitt 3%.
Hogia
Under våren 2018 startade NCC ett stort vägprojekt några mil från Östersund i Jämtland, som kommer pågå under 1,5 år. Väg 321 mellan Svenstavik och Hallen ska rustas upp. Detta är en viktig transportled för både tung trafik och turisttrafiken till Bydalen och Åre. Logistikföretaget Reaxcer vann upphandlingen. Ett av kraven NCC angav inför upphandlingen var att underleverantören skulle jobba enligt Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard ”BEAst”.
Cranab AB
För två år sedan lanserade Cranab i Vindeln sitt kranprogram för lastbilar och krantillverkaren breddar nu programmet med en ny gripserie helt anpassad för lastbilskranar samt TZ18, programmets största kranmodell hittills. För den svenska marknaden visas produkterna för första gången på mässan Elmia Lastbil i Jönköping 22-25 Augusti.
CMT AB - Parator AB
CMT-gruppen förvärvar Parator och skapar en ny konkurrenskraftig samarbetspartner med försäljningsresurser i hela Norden.
Nordic Truckcenter AB/DAF

DAF Trucks och TRP - Truck Related parts presenterar genom sin generalagent Nordic Truckcenter Group, - Ett helt nytt servicekoncept för den svenska marknaden, Nya Nordiska modeller, Nytt ledarskap samt världslansering av den helt nya DAF CF / XF 8x4 - Tridem.

IVECO
Pierre Lahutte, IVECO´s brand president

IVECO:s innemonter vid Lastbil 2018 på Elmiamässan i Jönköping kommer att vara ett lågutsläppsområde – 100 procent dieselfritt – och visa upp ett fullständigt utbud av alternativa CNG- och LNG-fordon tillgängliga på marknaden idag för alla uppdrag, från passagerartransporter till fjärrgodstransporter.

IVECO`s Brand President Pierre Lahutte och Håkan Jönsson, business director för Iveco North Europe & Baltics, kommer att hålla en presskonferens onsdagen den 22 augusti, klockan 11.30 i IVECO´s innemonter: D02:72.

Fors Industrier AB

Fors Industrier AB lanserar ett nytt redskapsfäste som ger föraren oanade möjligheter att manövrera sin maskin.

Autokaross i Floby AB
Autokaross i Floby AB i samarbete med Bennes-JPM.
Mercedes-Benz
Lab 1886

Till årets upplaga av ELMIA Lastbil kommer Mercedes-Benz innovationsenhet Lab1886 med en lastbil som kommer att köra själv på ett inhägnat område. Man arrangerar också en serie workshops där man ska diskutera självkörande fordon med svenska företag.

Future Controls AB
LO:CO är elsystemet som gör varje lastbilspåbyggare till en programmerare. Med endast en smartphone kan påbyggaren programmera allt ifrån lastbilens roterande varningsljus till avancerade hydraulikstyrningar. Systemet är utvecklat i Sverige av Future Controls och lanseras vid lastbilsmässan på Elmia den 22 augusti.
Ferdfelt Trading AB
Ferdfelt lanserar tillsammans med Truck-Lite, som är en av världens största leverantörer av kommersiell bilbelysning och ansvarar för några av de mest innovativa LED-belysningstekniker, spegelsystem och släpvagnskonstruktioner en helt ny innovativ baklampa.
Ferdfelt Trading AB
I år kommer vi återigen att ställa ut våra säkerhetsprodukter från Brigade på ELMIA LASTBIL 2018 i Jönköping i monter B03:44. Där kan man se det senaste från Brigade och Truck-Lite och få information på vad vi kan erbjuda för säkerhetslösningar som
Hiab Sverige
Kom och träffa hela familjen HIAB, MULTILIFT, MOFFETT, ZEPRO, LOGLIFT och JONSERED. Hiab kommer att presentera nya innovationer och servicenyheter samt de senaste produktlanseringarna
Hogia
Nu kommer det bli enklare för åkerier att planera transportuppdrag och ge ökad service till sina kunder. Hogia lanserar en ny produktserie i molnet, Hogia Moveit som ska hjälpa åkerier att effektivisera sin transportplanering. Via en app får förarna information om när containern ankommer terminalen och väntetiden utanför terminalen kan minimeras.
ZEPRO
Vi lanserar nu ZEPRO Clearoil Filter som håller oljan i din lyft ren under längre tid.
ZEPRO Clearoil Filter tar upp allt från smuts och föroreningar till kondens och förhindrar att ispartiklar bildas vid kallt väder. I och med att oljan hålls ren minskar slitaget på de hydrauliska delarna i lyften och ger ett mer välmående system. Byt olja vart tredje år i stället för varje. Optimera tidsåtgången och spara tid genom att kombinera service och oljebyte.
ABKATI, AB Karosseritillbehör
På årets stora branschmässa Elmia Lastbil lanserar ABKATI NBB Alpha 225 LED och NBB Alpha 175 LED – LED-extraljus som kombinerar förstklassig teknik med design utöver det vanliga.
Airtube by Pneutec

Under Elmia Lastbil kommer Pneutecs system Airtube att introduceras på den skandinaviska marknaden.