Besök veteranlastbilshallen

Frykenbilen

Veteranlastbilshallen på Elmia Lastbil erbjuder en lugn oas där Du får tid att stanna upp och smälta alla intryck från den annars mycket innehållsrika och pulserande mässan.

Ta chansen att titta på lastbilar som du eller någon äldre du känner kanske körde i början av sin karriär eller kanske finns här något som du åkt i som liten. Unna dig att njuta av riktigt gamla rariteter som du bara hört talas om tidigare, känn atmosfären och minns hur ved, dricka, mjölk och glass kördes ut förr med dessa vackra fordon. Ett parkerat museum på hjul helt enkelt!

Under Elmia Lastbil 2016 ställs över ett 40-tal rariter ut och det finns möjlighet att besöka flera intressanta föredrag med historisk koppling. Varje dag samma klockslag, kl 13.00, är du välkommen till scenen i hall C.

Se dagsprogrammet här

Veteranlastbilshallens olika delar är möjlig tack vare fantastiska personer som har dessa klenoder och historia som ett stort och brinnande intresse. Alla fina lastbilar du kan vila ögonen på här har varsamt lagts många timmar vid, för att kunna hålla en så fin finish än idag. Flera utav dem har rullat på egen hand till Jönköping medan några har fått skjuts av ett något mer modernt ekipage. Å du, missa inte museiföremålet i foajén vid Entré Syd. Den är i allra högsta grad en del av Veteranlastbilshallen. Här möts du av Frykenbilen, en Scania-Vabis 1928, som räddades från sjön Frykens botten efter 50 år på 67m djup. Det är Nord-Värmlands Veterantekniker vi ska tacka, som har räddat och renoverat den historiska klenoden för eftervärldens glädje.

Vår varma rekommendation är att du ger dig själv och ditt sällskap tid att stanna upp en stund och tala med Anders Andersson och hans kollegor när du kommer till Hall C. Du känner igen dem på deras enhetliga tröjor med Elmia Lastbil på ryggen.

 

A Andersson

 

För kontakt med Veteranlastbilshallens projektledare:
Anders Andersson (bilden)  tel. 076-825 90 70