10 - 12 feb 2021

Teknikvandringar

I år kan du välja på fyra spännande teknikvandringar. Antalet platser per temavandring är begränsat och anmälan sker därför enligt "först till kvarn". Vandringarna är kostnadsfria men du behöver anmäla dig. Anmälan kan göras från och med maj.

En kunnig guide lotsar gruppen rätt mellan företagen och man besöker 4-5 utvalda företag inom temat du valt. I början av vandringen delas det ut headset till alla i gruppen, så att alla ska kunna höra bra. Vandringen tar ca 1 timme. De här ämnerna kan du välja mellan:

1 Hållbar mjölk- och nötköttsproduktion

Denna vandring handlar om produkter och tjänster som förbättrar djurens miljö och hälsa, förebygger sjukdom/olycksfall både hos djur och ägare samt förbättrar förutsättningarna för hållbar och ekonomiskt lönsam produktion.

2 Vattenhushållning

Denna guidade tur kommer ge en överblick inom vattenområdet. Hur du kan hantera resursen vatten på ett hållbart sätt i din odling och djurproduktion.

3 Klimatsmart Lantbruk

Hur kan lantbruket bidra till att bromsa den pågående globala klimatförändringen och samtidigt anpassas till oundvikliga förändringar i klimatet? Denna tur ger nedslag inom områden som jordens bördighet, biologisk mångfald m.m.

4 Innovation Award

Få en guidad tur till de utställare som är nominerade till Elmia Lantbruk Innovation Award. De nominerade visar och berättar om sin innovation och hur den bidrar till att utveckla det svenska lantbruket.