Storsatsning på högre vinstsummor på Elmia Icelandic Power Show

Det kommer satsas stort på arrangemanget under Elmia Icelandic Power Show med världspremiär för inomhustävling på 250 meters ovalbana för islandshästar. Prissummorna kommer även att bli de högsta för islandshästar i Sverige.

Att höja premierna för vinnarna är ytterligare ett steg i att höja statusen för sporten och denna typ av tävlingar. Vinstsummorna på Elmia Icelandic Power Show blir totalt 35 000 kr för de tre främst placerade i A-klasserna, T1, V1, T2 och F1, där 20 000 kr går till vinnaren.

- Det känns som det är på tiden att prissummorna för vinnarna höjs även inom islandshäststävlingarna. De är fortfarande väldigt låga i jämförelse med andra delar av sporten men det vill vi vara med och förändra, säger Jennie Filipsson Eriksson, initiativtagare och medarrangör till Elmia Icelandic Power Show på Elmia 27-29 oktober 2017.

Prissumman i 2-grenarna V2, F2, T4 och T3 blir 6 000 kr där vinnaren får 3 000 kr, tvåan får 2 000 kr och trean 1 000 kr.

Youngrider och juniorer vinner rosett, täcke och priser.

Elmia Icelandic Power Show arrangeras samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show med de stora nationella tävlingarna i hoppning och dressyr den 25 – 29 oktober, räkna med att det blir en riktigt händelserik vecka i Jönköping i höst!

Dagsprogrammen kommer att fyllas med uttagningar, clinics, finaler och show. På plats i mässhallarna finns också drygt 100 utställare och återförsäljare med produkter för alla hästfantaster.

En biljett till allt

En entrébiljett ger inträde till både Elmia Icelandic Power Show och Elmia Scandinavian Horse Show. Vill du ta del av tävlingarna från läktarplats köper du en biljett till den disciplin du vill se. 

Anmäl dig till tävlingarna här >>

Köp din biljett här >>


Kontakt

Jennie Filipsson Eriksson, 0704-99 94 23, info@hesthaga.com 

Rebecca Benje Holmström, 0708-77 40 99, info@benje.nu

 

 

Publicerad
2017-08-18
Bilder
Mozart från Sundsberg och Vignir Jonason. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson
Toppur frá Auðsholtshjáleigu och Jamila Berg