Anmälan till årets internationella islandshästtävlingar öppnar

Redan vid världspremiären förra året fick inomhustävlingarna för islandshästar på Elmia Icelandic Power Show World Ranking-status. I år utökas programmet med fler clinics och mer show – och i tävlingarna väntas det internationella deltagandet bli större. Från och med torsdagen den 15 februari är det öppet för anmälan till tävlingarna.

Vignir Jonasson på Viking från Österåker

Vignir Jonasson på Viking från Österåker på Elmia Icelandic Power Show 2017. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson

– Efter förra årets världspremiär har intresset varit stort och i år kommer fler deltagare från våra grannländer för att tävla och uppleva den stora hästfesten, säger Jennie Filipsson Eriksson, medarrangör till Elmia Icelandic Power Show.

Tävlingarna döms av fem FEIF-domare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Prissummorna blir även i år de högsta på en officiell sporttävling för islandshästar i Sverige. Totalt 35 000 kronor ligger i potten för varje gren och kommer fördelas till de tre bästa ryttarna.

I år bjuder evenemanget på islandshästtävlingar i världsklass med fokus på de fyra A-klassgrenarna.

– Förändringen i tävlingsklassutbudet skapar utrymme för att bland annat bjuda på fler clinics, något som efterfrågats av publiken, säger Rebecca Benje, tävlingsledare och medarrangör för Elmia Icelandic Power Show.
Elmia Icelandic Power Show går parallellt med Elmia Scandinavian Horse Show i ett unikt koncept med tre stora discipliner under samma tak. Förra året lockade evenemanget över 17 000 besökare till Elmia i Jönköping.

– Vi bygger vidare på succén från förra året och skapar ett evenemang i världsklass med mässa, show, clinics och tävlingar, säger Carolina Axelsson, projektledare för Elmia Icelandic Power Show.

Mer information om anmälan och kvalgränser hittar du på www.sporti.dk

 

Kontaktpersoner:

Carolina Axelsson, projektledare,carolina.axelsson@elmia.se, +46 36-15 22 70

Jennie Filipsson Eriksson, medarrangör, info@hesthaga.com, +46 70-499 94 23

Rebecca Benje, tävlingsledare, info@benje.nu, +46 70-877 40 99

Publicerad
2018-02-14
Bilder
Magnus Skularson på Valsa under Elmia Icelandic Power Show 2017