Elmia Husvagn Husbil - när friheten får styra

Alla som intresserar sig för camping, husbilar, husvagnar och det mobila livet drivs främst av en gemensam nämnare: frihet. Det säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Svenskarna intresserar sig allt mer för camping och det mobila livet på vägarna. Oavsett om semestervalet drivs av en önskan om norrländska lingonsnår eller pittoreska italienska byar, är frihetsaspekten avgörande för många. Du väljer själv när och vart du ska åka. Och med moderna, välisolerade fordon är vi inte längre begränsade av årstiderna.

Elmias syfte är att vara inkluderande - mässan ska tilltala både inbitna proffscampare och nya målgrupper som är nyfikna på att köpa sitt första fritidsfordon. Det viktigaste är att du hittar ett fordon som ger dig möjligheten att uppleva det du vill, säger Klas. 

Att tänka på vid köp av husvagn och husbil

För att navigera i utbudsdjungeln är det viktigt att ha ett pristak från början. På mässan finns fordon från 300 000 och upp till 4-5 miljoner kronor. Sen handlar det om vilken storlek som är optimal, och då kommer vi till den allra viktigaste frågan: vad är syftet med mitt fordon?

Ser du framför dig att ni ska dra ner till Europa och rulla längs smala alpvägar behöver du kanske något som är lite smidigare. Är du mer intresserad av den skandinaviska naturen har du sannolikt andra behov.

Att köpa husvagn, husbil eller ”plåtis” innebär för de flesta en stor investering, men ser man till kostnader för transport och hotell för en hel familj under semesterveckorna, inser allt fler att det finns en del pengar att spara på sikt. Moderna fordon är dessutom så pass välisolerade att du inte längre behöver begränsa dig till sommarhalvåret. Det ger en ytterligare dimension – att du när som helst kan köra till svampskogar, fjällvandringsleder eller lingonsnår.  

Friheten att på egen hand kunna ta sig runt i Sverige och Europa är något som många av mässans besökare återkommer till när de förklarar sin kärlek till det mobila livet. Klas Brandt är mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil och får betraktas som en veteran i branschen. Vart går hans drömsemester?

– Sverige är ett fantastiskt land, och vi ser att intresset ökar hela tiden för att stanna i Sverige på semestern. Här finns möjligheter att uppleva en fantastisk, mångskiftande natur. Nere i Europa har jag haft mycket fina upplevelser i området kring Nordtitalien, Österrike och södra Tyskland. För naturen, maten, människorna och kulturen, avslutar Klas Brandt.

Publicerad
2019-09-06
Bilder