Med nya Grand California tar Volkswagen ytterliggare steg

Volkswagen utökar sitt sortiment bland campingfordon med Grand California. Markus Westerberg, produktchef över Craft och Grand California på Volkswagen är nöjd med besökarnas mottagande av nyheten.

- Vi är helt nya på det här och kommer med öppen famn för att ta emot alla intryck och lära oss, berättar han. Vi gjorde en smygpremiär i februari, men de allra första svenska bilarna av Grand California är dessa två som vi visar på mässan, berättar han.

Grand Califonia, med en bodel för upp till fyra personer, är en vidareutveckling av populära California och byggs i deras fabrik i Polen.

- Grand California baseras på nya Crafter, en av våra mest innovativa transportfordon. Modellen har en 8-växlad automatlåda, två liters diesel med 177 hästkrafter som standard, på både Grand Califonia 600 och den lite längre Grand Califonia 680 och det är även möjligt att välja till fyrhjulsdrift, berättar han vidare.

Skillnaden mot Volkswagens tidigare modell California är att Grand California har dusch och toalett och är större både på längden och bredden.

- Vi är spända på hur nyheten ska tas emot – hittills har vi fått väldigt bra respons berättar han vidare.

Fördelen med California och Grand California är att de lämpar sig bra för olika segment, både för dem som är flexibel i resandet och som kanske vill byta till en lite mindre bil men även för dem som kanske vill gå upp från en campervan, förklarar han.

- Den stora fördelen är smidigheten att kunna ta sig fram överallt på ett trygggt och bra sätt och den unika möjligheten att komma nära naturen. Men även utrymmeseffektiviteten vi värnar högt, fortsätter han och visar kylskåpets smarta lösning - som flera av besökarna passade på att ta en titt inuti.

- Vi märker en allt större efterfrågan med en växande kundgrupp. Våra kunder lever ofta ett aktivt friluftsliv och tycker om att semestra på hemmaplan i Sverige – eller för den delen ta bilen och åka söderut till Europa, berättar han vidare.

En ytterligare nyhet som de kommer lansera ut i Sverige inom kort är deras så kallade campercenter.

- Vi har precis skrivit avtal med totalt 18 av våra återförsäljare runt om i landet som kommer att starta helt nya campercenter - en spännande utveckling! avslutar Markus, som poängterar att den aktiva livsstilen bara fortsätter att öka och att de ser fram emot att vara med på den resan.

Publicerad
2019-09-17
Bilder
Markus Westerberg, produktchef för Craft och Grand California framför nyheten
Effektiv utrymmesanvändning är en av Grand Californias fördelar