Elmia Husvagn Husbil är festen för det mobila livet

Årets fest för det mobila livet

Sedan 1981 har Elmia varit den självklara destinationen för alla som älskar livet med husvagn och husbil. På mässområdet kommer det att finnas inte mindre än 2700 campingfordon på besök, vilket ger hela mässan en unik inramning.

Som besökare kan du ta del av nyheter från hela världen - vilket bidrar till en spännande mångfald när det gäller utbud och atmosfär.

Men man måste inte köpa en ny husbil för att ha utbyte av mässan. Många utställare säljer produkter och tillbehör, vilket är perfekt för den som tycker om att investera i sin livsstil och hålla koll på nyheter.

Satsning på barnfamiljerna

Semestrar med camping, husbil och husvagn är en källa till glädje för hela familjen, Det finns under mässan en stor Kids arena där barnen kan leka under överseende av personal medan föräldrarna botaniserar på mässgolvet. 

Det står tydligt att Elmia blivit en viktig mötesplats, och relationerna som skapas är en av mässans styrkor. Många träffar gamla vänner och knyter nya kontakter. För vissa är det också avslutning på säsongen, medan det för andra är starten – på väg söderut för långhelg i Europa eller norrut för att välkomna den vackra hösten, berättar Klas Brandt. 

För att få bra tips på nya, spännande destinationer har vi i flera år anordnat seminarier som ger handfasta råd kring vart man kan åka och hur man bör förbereda sig. Internationella destinationer finns också på plats för att guida och inspirera.

– Världens bästa campingupplevelser finns ofta på hemmaplan, men vi vill även uppmuntra våra besökare till att styra mot nya destinationer. Ibland behöver man gå utanför sin egen comfort zone, säger mässgeneralen Klas Brandt.

 

3 trender för det mobila livet

  • Plåtisar” eller vans blir allt populärare. De ger en helt annan rörlighet i exempelvis stadsmiljöer. Flexibiliteten gör att många även använder dessa fordon i vardagen, när barnen ska skjutsas till fotboll och dansträning.

  • Det mobila livet är ett väldigt grönt sätt att semestra om man jämför med andra former. Ofta håller man sig i Sverige, med närproducerade råvaror, källsortering och bidrag till den lokala ekonomin. Hållbarhetstänket återspeglas i branschen och vi kommer se detta öka framöver. 

  • Höst- och vintercamping blir allt vanligare i takt med att fordonen får bättre isolering och värmesystem. Det är inte längre konstigt att dra iväg under höstlovet eller påsklovet för att uppleva den svenska naturen. Både husbilar, husvagnar och plåtisar är nu rustade så att vi kan njuta av det mobila livet året runt.
Publicerad
2019-09-06
Bilder