Elmia Husvagn Husbil är årets fest för det mobila livet

Årets fest för det mobila livet

Det är åter dags för Elmia Husvagn Husbil, nordens största mässa för det mobila livet. Årets upplaga innefattar både danskvällar, barnaktiviteter och vassa varumärken.

Sedan 1981 har Elmia varit den självklara destinationen för alla som älskar livet med husvagn och husbil. I år räknar man med fler än 150 utställare under fem dagars folkfest. På mässområdet kommer det att finnas inte mindre än 2700 campingfordon på besök, vilket ger hela mässan en unik inramning.

Som besökare kan du ta del av nyheter från hela världen, och att Elmia ligger i nära anslutning till världens största mässa i Düsseldorf skadar inte. Många utställare och besökare kommer direkt därifrån, vilket bidrar till en spännande mångfald när det gäller utbud och atmosfär.

Men man måste inte köpa en ny husbil för att ha utbyte av mässan. Många utställare säljer produkter och tillbehör, vilket är perfekt för den som tycker om att investera i sin livsstil och hålla koll på nyheter.

Satsning på barnfamiljerna

Semestrar med camping, husbil och husvagn är en källa till glädje för hela familjen, men i mässamanhang kan det vara knepigt att ta med barnen. I år har Elmia därför satsat lite extra på att få barnfamiljerna att trivas. Det kommer att finnas en stor Kids arena där barnen kan leka under överseende av personal medan föräldrarna botaniserar på mässgolvet. Dessutom blir det Familjesöndag med såpbubblor, Youtube-duon Let’s Feast, mästerkocken Gabriel som bjuder på pannkakor – och så gratis glass från Hemglassbilen.

Även för de vuxna blir det underhållning i form av oktoberfest, italiensk afton, räkfrossa och danskvällar med Sannex och Titanix.

Det står tydligt att Elmia blivit en viktig mötesplats, och relationerna som skapas är en av mässans styrkor. Många träffar gamla vänner och knyter nya kontakter. För vissa är det också avslutning på säsongen, medan det för andra är starten – på väg söderut för långhelg i Europa eller norrut för att välkomna den vackra hösten.

För att få bra tips på nya, spännande destinationer anordnas flera seminarier som ger handfasta råd kring vart man kan åka och hur man bör förbereda sig. Internationella destinationer finns också på plats för att guida och inspirera.

– Världens bästa campingupplevelser finns ofta på hemmaplan, men vi vill även uppmuntra våra besökare till att styra mot nya destinationer. Ibland behöver man gå utanför sin egen comfort zone, säger mässgeneralen Klas Brandt.

 

3 trender på årets mässa

  • Plåtisar” eller vans blir allt populärare. De ger en helt annan rörlighet i exempelvis stadsmiljöer. Flexibiliteten gör att många även använder dessa fordon i vardagen, när barnen ska skjutsas till fotboll och dansträning.

  • Det mobila livet är ett väldigt grönt sätt att semestra om man jämför med andra former. Ofta håller man sig i Sverige, med närproducerade råvaror, källsortering och bidrag till den lokala ekonomin. Hållbarhetstänket återspeglas i branschen och vi kommer se detta öka framöver. 

  • Höst- och vintercamping blir allt vanligare i takt med att fordonen får bättre isolering och värmesystem. Det är inte längre konstigt att dra iväg under höstlovet eller påsklovet för att uppleva den svenska naturen. Både husbilar, husvagnar och plåtisar är nu rustade så att vi kan njuta av det mobila livet året runt.

Mässan börjar 11 september, säkra din biljett här: https://www.elmia.se/husvagn/For-besokare/entre-/

Publicerad
2019-09-06
Bilder