Nyheter från Elmia Husvagn Husbil

PR Villavagnar startades 2010 av Peter Ribbing och firar nu 10 år på marknaden. Vårt märke som vi säljer är Rapidhome, berättar sonen Marcus Ribbing, som funnits med i företaget sedan 4 år tillbaka och nu succesivt ska ta över. Vi är ensamma om att sälja Rapidhome i Sverige.

16 augusti 2019 Läs mer

Ett badrum med dubbla handfat som kommer upp från lastutrymmet när drop down-sängen höjs upp i taket. Det är en av nyheterna från husbilstillverkaren Chausson som kommer att presenteras på Elmia Husvagn Husbil.

13 augusti 2019 Läs mer

– Vi ser inte att några speciella trender sticker ut, men premiumbilar i åtta–nio-metersklassen är populära bland våra kunder, berättar Christian Forsberg på Forsbergs Fritidscenter.

02 augusti 2019 Läs mer

Ny klädsel i Excellentserien och flera nya planlösningar. Hobby presenterar många husvagnsnyheter på årets Elmia Husvagn Husbil.

– Det har hänt saker på både modell- och inredningssidan när det gäller Hobbys husvagnar, säger Håkan Jägmar, försäljninsgchef på Hobby Sverige.

30 juli 2019 Läs mer

De ska vara smidigare och inte minst gå snabbare att sätta upp. Det är trenden vad gäller förtält. I alla fall om man frågar Jonas Tidqvist, vd på Kama Fritid, som är generalagent för bland annat Isabella.

– Tiden och enkelheten blir allt viktigare. Man har gott om tid på semestern, men inte för att sätta upp tält verkar det som, säger Jonas.

17 juli 2019 Läs mer

Bekvämlighet och lyx blir allt viktigare under semestern. Vi vill helt enkelt ha fritidslivet som på hemmaplan. Det utgår Dometic från när företaget utvecklar nya produkter.

12 juli 2019 Läs mer

Vi svenskar älskar att campa. Camping har aldrig varit populärare – eller bekvämare! Camping som resform har ökat stadigt de senaste 10 åren och det mobila livet hörs numera ofta beskrivas som trendigt, flexibelt och bekvämt!

10 juli 2019 Läs mer

Har du undrat över hur det är att äga en husbil? Är du nybörjare eller erfaren ägare och vill lära dig mer om allt som rör husbilslivet? Då är Husbilsskolan på Elmia Husvagn Husbil rätt plats för dig! Husbilsskolan kommer tillbaka i år igen för att svara på alla dina frågeställningar som du har. 

 

09 juli 2019 Läs mer

Sveriges Mästerkock 2019, Gabriel Jonsson, till vardags bosatt i Visby på Gotland, har vi nu glädjen att presentera som årets kock på mässan!

05 juli 2019 Läs mer
Peter och Helena från FREEDOMtravel föreläser på mässan

Nytt för iår är att vi utökar inspirationsföreläsningarna och i år kommer FREEDOMtravel till mässan, både som föreläsare och som utställare.

03 juli 2019 Läs mer
Följ med Christer på Resa i Österled och på Svenska Temavägar

Ytterligare ett tillskott bland våra inspirationsföreläsningar står Christer Johansson från Husbilen Test för. Under mässan håller han spännande inspirationsföreläsningar på scen och ger värdefulla tips om hur du får ut mest av din resa och vilka länder som är särskilt trevliga att besöka.

01 juli 2019 Läs mer

Digitaliseringen har nått husvagns- och husbilsbranschen, det märks inte minst i hur tillverkarna kopplar samman funktioner smarta lösningar. Och vi har mer att vänta.

– Det digitala påverkar produktutvecklingen hela tiden, säger Jörgen Nyström, vd på Hobby Fritid i Tenhult.

30 juni 2019 Läs mer

För andra året i rad kommer Gone Camping tillbaka till mässan och ger mässans besökare inspiration och restips. I år kommer Martin Örnroth fokusera på syd och nord- Europa och ge tips på mat och dryck från resmålen. 

29 juni 2019 Läs mer

Elmia Husvagn Husbil är ett fantastiskt tillfälle att se, jämföra och spana in alla nya modeller och nyheter på ett och samma ställe. På mässan hittar du i princip alla märken som finns på den svenska marknaden. Här kan du på ett enkelt sätt testa dig fram om du föredrar långbäddar eller Queensize-bädd, frontkök eller en stor bekväm sittgrupp?

25 juni 2019 Läs mer

Innan du ger dig ut på semesterresan kan det vara klokt att väga husbilen eller husvagnen. Att åka för tungt lastad är inte bara farligt, det kan även leda till att du får böter om polisen stoppar dig. 

20 juni 2019 Läs mer
Gör helst gasolkontroll årligen

– Det gäller att sköta om sin gasolanläggning, både med service och underhåll. Vissa campingar har till och med som krav att besökarna har gjort en gasolkontroll, berättar Morgan Isacson, besiktningsansvarig på Bilprovningen.  

18 juni 2019 Läs mer
Få ut maximalt från ditt värmesystem

Alde tipsar om vad du behöver tänka på för att få ut mesta tänkbara ur ditt värmesystem. 

29 maj 2019 Läs mer

Fredrik Gulliden, känd från tv-programmet Bilprovningen tipsar: 

22 maj 2019 Läs mer
Fuktkontroll

Även om fordonet varit ordentligt vinterförvarat kan fuktskador uppstå och är ofta svåra att upptäcka vid första anblick. Gå igenom fordonet ordentligt och gör en första visuell kontroll när du tar ut fordonet för säsongen och var uppmärksam på om det luktar unket, tipsar Morgan Isacson på Bilprovningen om. 

20 maj 2019 Läs mer
Annonser: