Mässnyheter

Under fem dagar samlades aktörerna i branschen för att visa 2019 års nyheter på Elmia i Jönköping. Intresset för det mobila livet är fortsatt stort och husvagnarna förväntas öka sin försäljning under kommande år.

09 september 2018 Läs mer
Zelda Hultman från Stockholm och Filip Jönsson från Vinslöv får goda råd i pizzabakandet av Peter G Nilsson.

Grill och camping hör ihop och på Elmia Husvagn Husbil får du chansen att lära dig grilla som en mästare tillsammans med Landmann. Men även barnen får agera kockar på mässan, men då är det egenbakad pizza som står på menyn.

08 september 2018 Läs mer
Karl Edvardsson manövrerar sitt ekipage genom konerna som om det vore det enklaste i världen.

Att sitta bakom ratten och manövrera en stor husvagn kan vara lite trixigt. Under Elmia Husvagn Husbil kan du själv testa din skicklighet på en uppbyggd bana, men var beredd på mycket backning!

08 september 2018 Läs mer
Seminariet Gone Camping är mycket populärt under mässan. Martin Örnroth berättar med inlevelse om de platser som han har besökt.

Vill du ha tips på mat- och dryck, resor i Europa eller några av alla smultronställen som finns runt om i Sverige? På Elmia Husvagn Husbil får du möjligheten tack vare reseprogrammet Gone Camping.

07 september 2018 Läs mer
Många hade sökt sig till Husbilsskolan för att lyssna på Stefan Janelds goda råd. Ett ämne som var extra intressant var om det är värt att köpa litiumbatterier till sin husbil.

Har du undrat över hur det är att äga en husbil? Är du nybörjare eller erfaren ägare och vill lära dig mer om allt som rör husbilslivet? Då är Husbilsskolan på Elmia Husvagn Husbil rätt plats för dig!

 

06 september 2018 Läs mer

Elmia Husvagn Husbil är Skandinaviens största husvagns- och husbilsmässa med branschnyheter och massor av intressanta saker att se och göra. Men mässan är så mycket mer än att bara strosa runt i hallarna och spana in nya vagnar och bilar. Även kvällarna är fulla av aktiviteter.

06 september 2018 Läs mer
Presskonferens under Elmia Husvagn Husbil

Nästa år stiger husvagnsförsäljningen i Sverige. Det visar en färsk bransch-undersökning* som Elmia Husvagn Husbil låtit göra. Branschen tror att de höga försäljningssiffrorna kommer att hålla i sig, eller överträffas, om fem år.Tryggheten i Sverige och att kunna leva ett aktivt liv är några av orsakerna. 

05 september 2018 Läs mer
Den smarta lätta transportbacken tar ingen plats hopfälld på resan och kan användas till allt där du vill slippa tungt bärande. Foto: Rojo Campingtillbehör AB.

Mer tillbehör har många mässbesökare önskat – och så blir det i år. Både i Hall C och Hall F kommer det finnas många bra och nyttiga produkter för det mobila livet. En av de nya utställarna är Rojo Campingtillbehör, som gör debut på Elmia Husvagn Husbil i hall F. Men nya på området är de inte – de kommer till mässan med gedigen erfarenhet i bagaget.

31 augusti 2018 Läs mer
Lyxigt i kök i husbilen från NL exclusive motor home.

Europamästaren i supermoto Niclas Lundbäck har kört många mil med husbil, vissa år uppemot 10 000 mil, så han vet vad det är han vill ha. Ett arbetsdokument finns hemma med titeln ”Min drömhusbil”. Detta tog han fasta på och är nu importör av husbilar för NL exclusive motor home.

06 juli 2018 Läs mer
Carthago

Som vanligt rullar Carthago upp mot Elmia Husvagn Husbil välförsedda med nyheter på flera av modellerna – dessutom med två spännande Sverigepremiärer.

06 juli 2018 Läs mer
Niesmann Arto 88 2019

Forsbergs Fritidscenter har varit med på Elmia Husvagn Husbil varje år ända sedan den allra första mässan. Som vanligt bjuder de på spännande nyheter och upplevelser i en stor välfylld monter. Listan blir lång när Christian Forsberg, grundare och också en av delägarna till företaget, börjar berätta. Och ändå – det här är bara vad han vet nu innan sommaren.

04 juni 2018 Läs mer
Hobby 2018

Hobby Fritid i Tenhult har många spännande nyheter på gång inför årets Elmia Husvagn Husbil. Alla detaljer kan inte avslöjas ännu – med det handlar om nyheter som kommer märkas, både exteriört och interiört.

04 juni 2018 Läs mer
Pilote visar upp sin populära modell Galaxy G740C på Elmia Husvagn Husbil. Foto: Pilote.

Pilote kommer till Elmia Husvagn Husbil med flera av sina populära modeller. I sin monter kommer de också visa upp ett fiffigt och lättmonterat tillbehör att ha med på husbilsresan.

22 maj 2018 Läs mer
Lars Erik Paulsson, kanslichef på HRF.

Den första juli träder bonus malus-systemet i kraft, de nya reglerna med bonus till bilar med låga koldioxidutsläpp och förhöjd fordonsskatt de första tre åren för nya personbilar klass I och II. Husbilarna räknas hit och det har upprört många i branschen – men det kanske inte kommer betyda så mycket ändå, menar Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF.

21 maj 2018 Läs mer