Nyheter från Elmia Husvagn Husbil

En föryngrad målgrupp och bättre campingplatser. Två anledningar till att vi kan se ljust på husbils- och husvagnsbranschens framtid. Det menar Kabes vd Alf Ekström.

13 september 2019 Läs mer

Mängder av folk. Positiv atmosfär. Och redan ett antal affärer. För Polar har årets Elmia Husvagn Husbil börjat extremt bra.

– Det är fantastiskt roligt att vara här, träffa allt folk och känna all positiv energi, säger vd:n Tony Ekström.

13 september 2019 Läs mer

I vintras tog Henrik Fintling över som vd för Erwin Hymer Group Sverige. På Elmia Husvagn Husbil har han fått en bekräftelse på att branschen är i ett uppsving.

– Det är hemskt roligt. Varenda en man träffar här känner att de måste ha en husbil, säger han.

13 september 2019 Läs mer

Det är en föränderlig tid i husvagns- och husbilsbranschen. Manfred Taedcke, marknads- och försäljningschef för tyska Hobby Caravan, ser fram emot utmaningarna som väntar och tror på en spännande framtid.

– Jag är övertygad om att det här sättet att resa blir ännu mer populärt framöver, säger han.

13 september 2019 Läs mer

Under årets Elmia Husvagn Husbil är det vinterfokus i Hymers stora monter.

– Svenskar förväntar sig att husvagnar och husbilar ska klara vintern, säger Rainer Möslang, Sales Manager på Erwin Hymer Group i Tyskland.

12 september 2019 Läs mer

Vi sprang på Bella och Calle från Vanlife som besökte mäsasn för inspiration, tillbehör och kanske spana på möjligheterna för ny dröm! Vi bad om deras bästa tips för den som är intresserad av att testa vanlife. 

12 september 2019 Läs mer

Trots att försäljningen av nya husbilar har bromsat in kraftigt är framtidstron mycket stark i branschen. Det visar en stor undersökning som Elmia Husvagn Husbil har genomfört bland Sveriges största återförsäljare.

–         Branschen är förberedd på en tillfällig nedgång, men är övertygad om att det snart vänder uppåt igen, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

11 september 2019 Läs mer

Husvagns- och husbilsbranschen är rekordstor. En trend som växer lavinartat är uthyrning av husbilar.

– Det är inte lika viktigt att äga husbil längre, och att hyra kan ge mer frihet, säger Maria Vallentin, vd på Forsbergs Fritidscenter.

11 september 2019 Läs mer

Husbilsbranschen fortsätter arbetet med att stoppa den nya fordonsskatten på nyregistrerade husbilar som trädde i kraft den 1 september.

– Det är orimligt att en husbil ska beskattas lika mycket som en bil som går 2,5 gånger så långt på ett år, säger Mikael Blomqvist, teknisk sakkunnig på Husvagnsbranschens riksförbund HRF.

11 september 2019 Läs mer

I år firar Arvingarna 30 år som band. Dansbandet inledde året med populära bidraget I Do i Melodifestivalen, fortsatte med Diggiloo-turné under sommaren och i slutet av september inleds deras krogshow på Kajskjul 8 i Göteborg. Mellan spelningarna har bandet tagit sig fram i en Knaus Sun I 900 LEG, från husvagns- och husbilsimportören Bergholm i Kristinehamn.

11 september 2019 Läs mer

Nu är det snart dags för Elmia Husvagn Husbil 2019!

- Elmia Husvagn är den största och viktigaste mässan för oss.  Det är en värdemätare för hur säsongen ser ut och vi får direkt veta vad kunderna tycker och  får svar på hur vi tror att året kommer att se ut. Vi har alltid stora förväntningar på Elmia mässan! I år har vi mycket nytt och roligt på gång, berättar Daniel Jaldemark, Försäljningschef, på Kabe.

10 september 2019 Läs mer

PR Husbilar, fyller 30 år i år och har fram tills nu varit ett husbilsbolag som till 100% sålt husbilar.

- Från och med i år har vi även tagit in Hobbys husvagnar i sortimentet. Vilket känns jätteroligt och spännande, berättar Fredrik Ryberg från PR Husbilar. Hobbys sortiment är fantastiskt bra och varumärket passar bra in med det sortiment som vi redan har, berättar han.  

10 september 2019 Läs mer

Knaus instegsserie får tillökning. På Elmia Husvagn Husbil presenteras nämligen en helintegrerad modell, LiVE I.

– En husbil byggd och anpassad för den breda massan, säger Patrik Jonsson, marknadsansvarig på Bergholm Jonsson Trading.

10 september 2019 Läs mer

Polarvagnar modell 2020 är fulladdade med nyheter. En ny 7-tums digitalpanel, en ny unik app, fläckskyddade textilier och möjlighet till ett vinkelkök i samtliga modeller.

– För oss är det viktigt att ligga i framkant när det gäller tekniken, säger Tony Ekström, vd på Polar.

06 september 2019 Läs mer

Att handikappanpassa husbilen kan bli en dyr affär.

Nu finns i stället ett färdigt koncept från italienska BluCamp.

– En mycket prisvärd och suverän husbil som öppnar stora möjligheter för rullstolsburna, säger Patrik Brandby på Varbergs Husbilar.

04 september 2019 Läs mer
Generation Scandinavia

Erwin Hymer Group firar i år 15-årsjubileum med husbilsmärket Sunlight. Det firas bland annat med ett par jubileumsmodeller som kommer att visas upp på Elmia Husvagn Husbil.

– Vi tror att de kommer ge ett bra genomslag hos camparen som ställer höga anspråk på fullutrustade bilar, säger Nils Scheibling, Area Sales Manager på Erwin Hymer Group.

02 september 2019 Läs mer

Pilote har ställt ut på mässan sedan starten 2012 och ser mässan som en fantastisk plattform.

- Mässan är viktig då vi direkt får en bra värdemätare på hela vår bransch och var vi står. Vår försäljning har stadigt ökat och fram till och med i år 2019 har vi sålt 3000 Pilote husbilar i Sverige och Norge och vi ligger i topp 3-4, vilket är otroligt roligt och något som vi är väldigt glada och stolta över, säger Lars Jarlerud, agent i Sverige, Norge & Finland för Pilote sedan 2012.

30 augusti 2019 Läs mer

Swift i Sverige lanserades av generalagenten Brittiska Fritidsfordon Norden AB för fem år sedan och har funnits med på Elmia Husvagn Husbil sedan 2015.

22 augusti 2019 Läs mer

Adria arbetar succesivt med att bredda varumärket och arbetar kontinuerligt med att ta fram någonting som ska passa för alla. I år lanserar Adria en helt ny lyxig modellserie som de kommer att lansera på mässan i Düsseldorf för första gången och den stora lanseringen i Sverige blir på Elmia.

22 augusti 2019 Läs mer

PR Villavagnar startades 2010 av Peter Ribbing och firar nu 10 år på marknaden. Vårt märke som vi säljer är Rapidhome, berättar sonen Marcus Ribbing, som funnits med i företaget sedan 4 år tillbaka och nu succesivt ska ta över. Vi är ensamma om att sälja Rapidhome i Sverige.

16 augusti 2019 Läs mer

Ett badrum med dubbla handfat som kommer upp från lastutrymmet när drop down-sängen höjs upp i taket. Det är en av nyheterna från husbilstillverkaren Chausson som kommer att presenteras på Elmia Husvagn Husbil.

13 augusti 2019 Läs mer

– Vi ser inte att några speciella trender sticker ut, men premiumbilar i åtta–nio-metersklassen är populära bland våra kunder, berättar Christian Forsberg på Forsbergs Fritidscenter.

02 augusti 2019 Läs mer

Ny klädsel i Excellentserien och flera nya planlösningar. Hobby presenterar många husvagnsnyheter på årets Elmia Husvagn Husbil.

– Det har hänt saker på både modell- och inredningssidan när det gäller Hobbys husvagnar, säger Håkan Jägmar, försäljninsgchef på Hobby Sverige.

30 juli 2019 Läs mer

De ska vara smidigare och inte minst gå snabbare att sätta upp. Det är trenden vad gäller förtält. I alla fall om man frågar Jonas Tidqvist, vd på Kama Fritid, som är generalagent för bland annat Isabella.

– Tiden och enkelheten blir allt viktigare. Man har gott om tid på semestern, men inte för att sätta upp tält verkar det som, säger Jonas.

17 juli 2019 Läs mer

Bekvämlighet och lyx blir allt viktigare under semestern. Vi vill helt enkelt ha fritidslivet som på hemmaplan. Det utgår Dometic från när företaget utvecklar nya produkter.

12 juli 2019 Läs mer

Vi svenskar älskar att campa. Camping har aldrig varit populärare – eller bekvämare! Camping som resform har ökat stadigt de senaste 10 åren och det mobila livet hörs numera ofta beskrivas som trendigt, flexibelt och bekvämt!

10 juli 2019 Läs mer

Har du undrat över hur det är att äga en husbil? Är du nybörjare eller erfaren ägare och vill lära dig mer om allt som rör husbilslivet? Då är Husbilsskolan på Elmia Husvagn Husbil rätt plats för dig! Husbilsskolan kommer tillbaka i år igen för att svara på alla dina frågeställningar som du har. 

 

09 juli 2019 Läs mer

Sveriges Mästerkock 2019, Gabriel Jonsson, till vardags bosatt i Visby på Gotland, har vi nu glädjen att presentera som årets kock på mässan!

05 juli 2019 Läs mer
Peter och Helena från FREEDOMtravel föreläser på mässan

Nytt för iår är att vi utökar inspirationsföreläsningarna och i år kommer FREEDOMtravel till mässan, både som föreläsare och som utställare.

03 juli 2019 Läs mer
Följ med Christer på Resa i Österled och på Svenska Temavägar

Ytterligare ett tillskott bland våra inspirationsföreläsningar står Christer Johansson från Husbilen Test för. Under mässan håller han spännande inspirationsföreläsningar på scen och ger värdefulla tips om hur du får ut mest av din resa och vilka länder som är särskilt trevliga att besöka.

01 juli 2019 Läs mer

Digitaliseringen har nått husvagns- och husbilsbranschen, det märks inte minst i hur tillverkarna kopplar samman funktioner smarta lösningar. Och vi har mer att vänta.

– Det digitala påverkar produktutvecklingen hela tiden, säger Jörgen Nyström, vd på Hobby Fritid i Tenhult.

30 juni 2019 Läs mer

För andra året i rad kommer Gone Camping tillbaka till mässan och ger mässans besökare inspiration och restips. I år kommer Martin Örnroth fokusera på syd och nord- Europa och ge tips på mat och dryck från resmålen. 

29 juni 2019 Läs mer

Elmia Husvagn Husbil är ett fantastiskt tillfälle att se, jämföra och spana in alla nya modeller och nyheter på ett och samma ställe. På mässan hittar du i princip alla märken som finns på den svenska marknaden. Här kan du på ett enkelt sätt testa dig fram om du föredrar långbäddar eller Queensize-bädd, frontkök eller en stor bekväm sittgrupp?

25 juni 2019 Läs mer

Innan du ger dig ut på semesterresan kan det vara klokt att väga husbilen eller husvagnen. Att åka för tungt lastad är inte bara farligt, det kan även leda till att du får böter om polisen stoppar dig. 

20 juni 2019 Läs mer
Gör helst gasolkontroll årligen

– Det gäller att sköta om sin gasolanläggning, både med service och underhåll. Vissa campingar har till och med som krav att besökarna har gjort en gasolkontroll, berättar Morgan Isacson, besiktningsansvarig på Bilprovningen.  

18 juni 2019 Läs mer
Få ut maximalt från ditt värmesystem

Alde tipsar om vad du behöver tänka på för att få ut mesta tänkbara ur ditt värmesystem. 

29 maj 2019 Läs mer

Fredrik Gulliden, känd från tv-programmet Bilprovningen tipsar: 

22 maj 2019 Läs mer
Fuktkontroll

Även om fordonet varit ordentligt vinterförvarat kan fuktskador uppstå och är ofta svåra att upptäcka vid första anblick. Gå igenom fordonet ordentligt och gör en första visuell kontroll när du tar ut fordonet för säsongen och var uppmärksam på om det luktar unket, tipsar Morgan Isacson på Bilprovningen om. 

20 maj 2019 Läs mer